середа, 17 лютого 2010 21:08

Яценюк хоче йти на місцеві вибори у жовтні

Яценюк хоче йти на місцеві вибори у жовтні

Депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк пропонує призначити місцеві вибори на 31 жовтня 2010 року.

Відповідний проект постанови він вніс до Верховної Ради, повідомляє прес-служба "Фронту змін".

Яценюк вважає, що в країні "повинно відбутися перезавантаження влади, і починати треба з влади на місцях".

"Вибори за нинішнім законом не призведуть до оновлення влади. Тому треба починати зі зміни виборчої системи - з переходу до відкритих списків кандидатів у депутати", - переконаний депутат.

Він зауважив, що "відмінивши місцеві вибори, Верховна Рада не просто порушила Конституцію, а позбавила громадян однієї з небагатьох реальних можливостей впливати на владу", йдеться у повідомленні.

"Країна дійсно опинилася в складній соціально-економічній і політичній ситуації. Однак жоден привід не може виправдати відміну чергових виборів у демократичній країні", - підкреслив Яценюк.

У пояснювальній записці до проекту постанови він зазначає, що відмінивши свою постанову про призначення місцевих виборів на 30 травня 2010 року, Верховна Рада створила правову невизначеність у діяльності органів місцевого самоврядування, йдеться у повідомленні.

Крім того, таке рішення парламенту не відповідає Конституції у частині встановлених строків обрання депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, вибори яких повинні бути проведені у 2010 році, зазначається у документі.

Така невизначеність із строками проведення місцевих виборів, йдеться у документі, негативно відображається на міжнародному авторитеті України, оскільки належне функціонування місцевого самоврядування є однією з умов становлення правової держави та формування громадянського суспільства.

Нагадаємо, сьогодні комуніст Олександр Голуб заявив у коментарі Gazeta.ua, що комуністи не проти перенести місцеві вибори на осінь.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк хоче йти на місцеві вибори у жовтні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути