субота, 16 квітня 2022 15:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Абрамович приїжджав до Києва та шукав варіанти припинення війни - Джемілєв

Абрамович приїжджав до Києва та шукав варіанти припинення війни - Джемілєв
Абрамович прибув до Києва з ознаками отруєння. Фото: Getty Images

3 березня російський олігарх Роман Абрамович приїжджав до Києва задля пошуку варіантів припинення війни та зняття санкцій.

Також у нього справді були на той час симптоми отруєння, розповів "Крим.Реалії" лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Джемілєв каже, що симптоми отруєння спостерігалися в Абрамовича та народного депутата Рустема Умєрова у той час, коли вони прийшли до київського офісу лідера кримськотатарського народу.

Лідер вважає, що метою отруєння, швидше за все, був Умєров, тому що приїзд Абрамовича тримався в суворому секреті. Проте він не виключає й інших варіантів, оскільки Абрамович "спецслужбам у Москві не до смаку".

З бесід з Абрамовичем у Джемілєва склалося враження, що хоча той діє і в своїх інтересах, але "найбільше побоюється за майбутнє своєї країни" і вважає, що якщо Росія "не вийде з української проблеми", то на неї чекає крах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Абрамович опинився у фінансовій скруті й намагається позичати в друзів - ЗМІ

Джемілєв стверджує, що сказав Абрамовичу про єдиний варіант розвитку подій, за якого з Росії можуть бути зняті санкції - це повне припинення вторгнення, повна, "до останнього сантиметра", включаючи Крим, деокупація території України та зобов'язання неухильно дотримуватися норм міжнародного права.

"Без цього жодні санкції з вас не знімуть", - сказав тоді лідер кримськотатарського народу.

За його словами, Абрамович погодився з цим, але сказав, що незрозуміло, як цього можна досягти від "того, що там у Кремлі".

Джемілєв при цьому не відкидає, що приїзд Абрамовича був санкціонований Путіним, хоча особисто він вважає це малоймовірним.

Абрамович бере участь у переговорах між Україною та Росією як нейтральний переговорник. Його головне завдання - передавати керівництву РФ українську позицію "зрозумілою та людською мовою".

Зараз ви читаєте новину «Абрамович приїжджав до Києва та шукав варіанти припинення війни - Джемілєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути