четвер, 11 червня 2020 07:47

"Я врятував його від влади" - Зеленський більше не спілкується з Богданом

"Я врятував його від влади" - Зеленський більше не спілкується з Богданом
Володимир Зеленський і Андрій Богдан. Фото Reuters

Президент Володимир Зеленський мав наміри зробити Андрія Богдана генеральним прокурором. Однак, зараз вони навіть не спілкуються.

Про це Зеленський розповів в інтерв'ю "Українській правді".

Президент розповів, що з самого початку в нього була ідея зробити з Богдана генерального прокурора, але згодом він помітив, що голову Офісу президента влада псує, робить конфліктним. Тому Зеленський звільнив Богдана з ОП і перестав з ним спілкуватися.

"Мені здається, що влада для нього не корисна, для його особистості… Вона його сильно змінює. У нього є нормальні риси, професійні риси. І те, що я побачив, на жаль, він цього не бачив. З владою треба впоратись, треба не змінюватися як людина. Треба залишитися людиною і поважати інших, як зсередини команди, так і зовні. Не треба показувати свою владу там, де це неправильно. Треба іноді вмикати дипломатію, тому що він був у державі майже друга людина, ну я так вважаю. Але не треба всім показувати, що ти є друга людина", - сказав Зеленський.

Президент зауважив, що йому не подобаються конфлікти всередині команди, а також він не любить демонстрацію влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексглава ОП Богдан мучив тварин у зоопарку

"Коли я побачив, що Андрюха не бачить, як влада його з'їдає, точно з'їсть, і закінчиться все дуже погано, я прийняв рішення про те, що нам треба. Я вважаю, що з самого початку у мене було неправильне рішення з ним через голову Офісу. Тому що з самого початку я вважав, що він сильний юрист, він хоче саджати, те, що він казав, і він повинен іти на генпрокурора. Я так вважав. Я з самого початку хотів, щоб він був потужним генеральним прокурором України. Тому, мені здається, що я врятував його від влади. Я не впевнений, що він зараз також так думає, але це вже його справа", - розповів Зеленський.

І додав, що з Богданом зараз не спілкується.

Роль Богдана і Єрмака у державній політиці така велика через те, що саме вони, очолюючи президенський офіс, формують оточення навколо Зеленського і картинку світу, яку він бачить. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить політтехнолог Сергій Гайдай. За його словами, тепер Богдан стоїть у тіньовій опозиції до влади.

Зараз ви читаєте новину «"Я врятував його від влади" - Зеленський більше не спілкується з Богданом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути