Ексклюзиви
пʼятниця, 08 грудня 2017 12:34

"Я шокований" - Порошенко зробив заяву про Саакашвілі

"Я шокований" - Порошенко зробив заяву про Саакашвілі
Ситуація із Міхеілом Саакашвілі не варта міжнародної уваги, вважає президент Петро Порошенко. Фото: УНІАН

Ситуація із Міхеілом Саакашвілі не варта міжнародної уваги. Про це заявив президент Петро Порошенко на спільній прес-конференції з президентом Литви Далею Грібаускайте.

"Є конкретні злочини, які були втілені. І ми маємо забезпечити прозорість слідства. Друге - відкритість і неупередженість слідчих органів, прозорий, ефективний, неупереджений суд. Це те, що маємо гарантувати як незалежна держава.

Якщо хтось, хто звинувачується, втікає з-під варти, або порушує закон, або незаконно перетинає кордон, то за це має бути відповідальність. Але вона ніяк не має бути пов'язана з політичною діяльністю тої чи іншої особи", - сказав президент.

"Я сам був шокований цією інформацією. Якщо хтось фінансується країною-агресором, або її спецслужбами, олігархами, для того щоб підривати соціальний спокій та стабільність у державі - за це також є кримінальна відповідальність", - заявив Порошенко.

Також Порошенко заявив: "Не виключаю, що слідство може звернутися щодо додаткової експертизи в тому числі до міжнародних організацій. Це підвищить довіру до цих документів".

"Я зацікавлений, щоб процес був максимально прозорим - хоч Саакашвілі, хоч Порошенко, Симоненко або будь хто інший", - сказав президент.

"Щодо того, що це пов'язано із позбавленням громадянства. Ні. У правовій державі, якщо було порушення при наданні громадянства, це вже відповідальність президента. Бо буде злочинна бездіяльність. У демократичній державі рішення оскаржується в суді.

Якщо не влаштовують національні суди, є Європейський суд з прав людини", - заявив Порошенко.

Президент сказав про Саакашвілі: "Якщо він тікає від слідства, ховається десь, то це підриває довіру до нього. Я не щасливий від цього. Він має відповісти слідству і суспільству на звинувачення. Якщо не відповідає, це лише свідчить про обґрунтованість звинувачень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Авакова пояснили, чому не затримали Саакашвілі

Зранку 5 грудня до квартири колишнього губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі прийшли з обшуком. Йому оголосили підозру у сприянні поваленню державного режиму.

Активісти заблокували машину з Саакашвілі. Після кількох годин - витягли політика і разом із ним пішли під Верховну Раду. Там зі сцени він звинуватив генпрокурора та СБУ в провокації і назвав владу "потворами" і "сволотами". Його оголосили в розшук.

За інформацією слідства, Саакашвілі фінансував свої акції в Україні за рахунок злочинного угруповання Януковича. Зокрема, від Сергія Курченка отримав близько півмільйона доларів.

Зараз ви читаєте новину «"Я шокований" - Порошенко зробив заяву про Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути