вівторок, 02 листопада 2021 10:50

"Я - особистий в'язень Путіна" - Саакашвілі звернувся до Верховної Ради

"Я - особистий в'язень Путіна" - Саакашвілі звернувся до Верховної Ради
Міхеіл Саакашвілі звернувся до українського парламенту. Фото: facebook.com/SaakashviliMikheil

Експрезидент Грузії, голова Виконавчого комітету реформ України Міхеіл Саакашвілі написав черговий лист з в'язниці. Цього разу він звернувся до Верховної Ради.

Текст листа з'явився у Facebook політика.

"Пишу вам з окремої камери в'язниці, поряд з аеропортом Тбілісі на 32-у дні голодування. Я втратив майже 20 кг. Вважаю себе особистим в'язнем Путіна, оскільки він усі ці роки багато разів говорив про мене. Дав грузинській владі найбільшого приватного акціонера російського Газпрому – Іванішвілі, публічні вказівки порушити проти мене кримінальні справи та винести вироки", – написав Саакашвілі.

Політик назвав поводження грузинської влади з ним "катуванням". Стверджує, що його позбавляють права на телефонні дзвінки від дня затримання, відмовляють у можливості приїхати до суду та перевести до цивільної клініки.

Також Саакашвілі пояснив, чому вирішив повернувся у Грузію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переговори щодо повернення Саакашвілі в Україну не велись і не ведуться - МЗС Грузії

"Я вважав, що моя батьківщина остаточно потрапила під вплив Москви. Ті реформи, які свого часу я провів – зійшли нанівець. Нині у Грузії проводилися місцеві вибори, які на відміну від України тут завжди дуже легко вигравала влада. Але після моєї появи навіть у в'язниці ситуація радикально змінилася. В усьому", – пояснив Саакашвілі

Він додав, що Україна є найвірнішим союзником Грузії. А він залишається лояльним і патріотичним громадянином України.

"Я пишаюся тим, що президент Зеленський повернув мені паспорт. Я дуже вдячний вам за дуже багато революційних законопроєктів, які ви підтримали, зокрема підготовлені за нашої скромної участі. Вдячний членам різних фракцій, які виявляли солідарність.

Я прожив в Україні вісім років. У мене в Києві є дім та сім'я і я дуже вдячний за заяву президента, що Україна не залишить свого громадянина. Грузія не має більш улюбленої нації й вірнішого союзника, ніж Україна, і я все зроблю, щоб не було розбрату і ці відносини зміцнювалися", – підсумував Саакашвілі.

Міхеіла Саакашвілі затримали у Грузії 1 жовтня, куди він повернувся напередодні виборів. Він заявив, що вважає себе політичним в'язнем і у день затримання оголосив голодування.

Саакашвілі не був на батьківщині останні вісім років. Його заочно засудили до шести років ув'язнення, визнавши винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Ґелашвілі. І оголосили у розшук. Також Саакашвілі є підозрюваним в інших кримінальних справах.

Консиліум лікарів рекомендував перевести політика до багатопрофільної цивільної клініки. Влада Грузії згодна на переведення тільки до тюремної клініки.

Саакашвілі відмовляється від переведення до лікарні в'язниці, бо його там вб'ють, заявив адвокат ув'язненого Ніколоз Гварамія.

Прем'єр Грузії Іраклій Гарібашвілі назвав такі твердження маячнею і провокацією.

Зараз ви читаєте новину «"Я - особистий в'язень Путіна" - Саакашвілі звернувся до Верховної Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути