понеділок, 05 березня 2018 11:08

Польські колеги не готові до діалогу - Павло Клімкін

Польські колеги не готові до діалогу - Павло Клімкін
Поляки і українці сьогодні - два дуже близькі народи зі схожими мовами, культурами, менталітетом і цивілізаційними цінностями.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін говорить, що Україна та Польща повинні вступити у чесний діалог. Результатом переговорів має бути вшанування пам'яті жертв кожної нації.

На думку міністра, історія України і Польщі розпочалася не з воєнного протистояння і конфліктів, а з мирного співіснування протягом століть, пише Onet.pl.

"Про цю ситуацію свідчить нинішня ситуація: поляки і українці сьогодні - два дуже близькі народи зі схожими мовами, культурами, менталітетом і цивілізаційними цінностями", - сказав Павло Клімкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі вшанували пам'ять 366 розстріляних українців

Також міністр підкреслив, що Польща і Україна мають не тільки спільну історію, але і спільне майбутнє.

"Я готовий до чесного діалогу з польськими колегами, щоб вшанувати пам'ять жертв кожної нації, просити прощення та прощати. Я готовий взяти на себе відповідальність за відновлення наших відносин до нормального стану і до стандартів цивілізованої європейської діалогу.

На жаль, досі я не бачу такої готовності з боку польської сторони. Проте я переконаний, що іншого виходу немає. Я закликаю українців і поляків, які цінують нашу спільну спадщину, щоб вони не мовчали, а виступили в ім'я примирення", - наголосив Міністр МЗС України.

Павло Клімкін вважає, що в України та Польщі не має права руйнувати стратегічне партнерство, яке сьогодні визначає долю обох народів.

Польський закон про Інститут національної пам'яті, що набрав в чинності 1 березня, є прикладом одностороннього підходу до історії. Він ставить під загрозу свободу всіх українців, які перебувають там.

Зараз ви читаєте новину «Польські колеги не готові до діалогу - Павло Клімкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути