четвер, 19 квітня 2018 13:21

А чого досягнув ти? Аваков за рік збагатився на 105 млн грн

Зростання грошових активів, нові квадратні метри, люксові автівки і навіть авторські права на книги - 2017 рік видався доволі продуктивним для членів Кабінету міністрів.

Про це пишуть журналісти проекту Bihus.Info.

Всі доходи міністрів вони показали в інфографіці.

Дружина прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Олена купила 2017 року автомобіль Mercedes-Benz GLE 350d, а також отримала в спадщину 1,5 тис. м² землі та житловий будинок у Вінниці площею 26,3 м². Грошові активи родини за 2017-й зросли на 16 млн грн.

У декларації міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з'явилися 3 авторські права на українську, російську та англійську версії книги "Ленін з нами?". Також 2017 року голова МВС ліквідував "Трастову компанію Авакова" і став беззаперечним лідером серед членів Кабміну із зростання грошових активів - за рік його статки збільшилися на 105 млн грн.

 

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш гроші, навпаки, витрачав - 2017-го він придбав машиномісце і квартиру у Києві площею 93 м². Покупки обійшлися йому в 2,5 млн грн.

У декларації міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика з нової нерухомості з'явилися лише 2 машиномісця загальною площею 30 м². 288-метрову квартиру на Хрещатику в Києві, 561-метровий будинок у приміському Козині та 1880 квадратів землі він переписав на дружину. Також подружжя продало 2 автівки - Mazda 6 і ВАЗ 21065, а їхні грошові активи збільшилися на 1,5 млн грн.

Майновий стан міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака зазнав 2017 року відносно незначних змін. Його дружина Орися продала свої частки у двох компаніях - виробничо-рекламному агентстві "Візуальні комунікації" та ТОВ "Волинські рекреації". Статки міністра зросли на 627 тис. грн.

Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий збіднів на 2 млн грн. Також з його декларації зникла 223-метрова квартира, яку він нібито орендував у рідного батька. Натомість у ній з'явилася плавуча дача, на оренду якої міністр витратив 63 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друг Порошенка задекларував віллу в Іспанії та 8 млн грн

До декларації міністра інфраструктури Володимира Омеляна додалася оренда 270-метрового будинку в селі Іванковичах поблизу Києва і 1296 м² землі під ним. Орендує їх дружина міністра Світлана Бевза у 25-річної Христини Бевзи, яка, імовірно, доводиться їй родичкою. Також у декларації Омеляна з'явилося право користування BMW Х5 брата і Ford Fusion Comfort матері. Свою ж Volvo S80 він продав. Окрім цього, у жовтні 2017-го дружина міністра заснувала ТОВ "Марк.Ком", яке спеціалізується на шитті одягу.

Дружина міністра оборони Степана Полторака 2017 року отримала в подарунок від матері автомобіль Mini Cooper і продала 40-метровий будинок і землю під ним. Грошові заощадження подружжя Полтораків зросли на 1,5 млн грн, натомість зникло право користування автомобілем Mazda 3.

Міністр юстиції Павло Петренко переїхав із однієї орендованої квартири площею 109 м² в іншу, на 151 квадрат. Нове помешкання Петренка знаходиться в елітному будинку Pechersk Hills Residence, що у провулку Мічуріна, 28. Також Петренко продав автомобіль Land Rover і накопичив 2,3 млн грн грошових активів.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов 2017 року продав Toyota Camry і пересів на Volkswagen Passat.

Декларації інших членів Кабміну залишилися без суттєвих змін, порівняно з минулим роком, пишуть журналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де зберігають гроші політики

Наприкінці березня президент Петро Порошенко подав декларацію про доходи за 2017 рік. Згідно з нею, загальна сума доходів президента за рік становила понад 16 млн грн.

Порошенко є основним власником Міжнародного інвестиційного банку. Йому належить 60% акцій установи. Другим великим акціонером є Кононенко з часткою 14,9% акцій.

Зараз ви читаєте новину «А чого досягнув ти? Аваков за рік збагатився на 105 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути