пʼятниця, 25 листопада 2016 21:00

"Я буду відповідати" - без ручки і зі "знаннями" про Майдан Янукович провів конференцію

"Я буду відповідати" - без ручки і зі "знаннями" про Майдан Янукович провів конференцію
Фото: ТАСС

Президент-утікач Віктор Янукович дав першу з березня 2014 року прес-конференцію. Із журналістами говорив у Ростові-на-Дону.

Зустріч тривала майже 2 години.

Почав з інтриги щодо своїх показів 28 листопада у справі екс-беркутівців.

"Я не можу сьогодні анонсувати, які я буду давати в суді по факту. Це буде абсолютно не правильно. І з точки зору закону неправильно".

Про Майдан

"Усім відомо, що снайпери стріляли з будівель, які контролював Майдан".

Про мрії

"Про що я взагалі думаю? У ЗМІ багато пишуть про якийсь реванш, що хочу повернутися до влади. Я мрію, щоб якомога швидше закінчилися війна на моїй батьківщині - Донбасі. Щоб перестали вмирати люди. Щоб Донбас воскрес із руїн, до яких його призвела війна".

Про Донбас

"Я за те, щоб Донбас був у складі України і була збережена територіальна цілісність. Відокремлення Донбасу - це такий емоційний порив людей, які негативно відреагували на заворушення в Києві. Коли радикали почали проливати кров".

Про Крим

"Погано чи добре те, що Крим відділився від України? Ні, це не добре, я вважаю, що це погано... Ці люди розказували, що несе Майдан Криму і настрій в Криму радикалізувався. Люди вирішили створювати загони самооборони, захищатись і шукати захисту в Росії. Була створена реальна атмосфера для референдуму і те, що кримський народ проголосував – це результат провокацій Майдану".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп підняв питання окупованого Криму і Донбасу

Про втечу з України

"22 лютого я був в Харкові, був в Донецьку. 23 лютого я був в Криму. І 24 лютого виїхав з Криму".

До Порошенка

"Щоб зупинити кровопролиття, військові дії, потрібно прийняти кілька рішень. Перше - припинити стріляти. Далі - відвести війська. І якби цю новину оголосив сьогодні президент Порошенко, це була б найкраща новина і зробила б багатьох щасливими. І Збройні сили, і тих, хто перебуває у блокаді".

Про помилки

"Я не святий. Головна помилка - не зміг, не знайшов на той час у собі сил для введення військ і оголошення воєнного стану у країні. Це був єдиний спосіб тоді зупинити радикалів. Я не пішов на кровопролиття".

Про гроші

"Сьогодні в жодному банку світу не знайшли жодного цента моїх грошей. У мене не було і нема ніяких рахунків. Я нічого з України не вивозив, крім особистих речей, які були ручною поклажею".

Про відмову підписувати асоціацію Україна-ЄС

"Питання підписання Угоди про асоціацію не стояло. Стояло питання підписання договору про створення зони вільної торгівлі".

Про роль в історії

"Напишуть правду, як прийде час. Зараз достатньо багато про мене наговорили. Прізвище, ім'я та по-батькові - правда, решта - брехня. Вам не вдасться мене принизити. Я прожив достатньо складне і важке життя. І я продовжую жити. Я буду відповідати перед своєю родиною, дітьми і перед українським народом".

Про НАТО

"Україна повинна бути позаблоковою. Зберігати спокій і мир в Європі".

Про наказ розстрілювати майданівців

"Не було таких наказів. Їх не могло бути апріорі. Я був принципово проти кровопролиття".

Побажання новій владі

"Українці втомилися від війни, від проблем, які виникли особливо в останній час. Думаю, і солдати сьогодні не хочуть воювати. Це всім набридло. Я хочу, щоб наше загальне бажання почула влада і почала робити конкретні кроки. А не плести інтриги, шукати винних, де їх нема. Щоб Порошенко почав виконувати президентську програму. Не треба було втягуватися у війну. Приєднався - зупинити. Дай наказ - відпусти солдатів, хай повернуться додому, у свої частини".

Під час першої прес-конференції в Ростові-на-Дону 28 лютого Віктор Янукович зламав ручку. Це сталося у той момент, коли екс-президент звернувся до всього народу України: "Перше, хочу попросити вибачення у всіх, хто постраждав і страждає".

Зараз ви читаєте новину «"Я буду відповідати" - без ручки і зі "знаннями" про Майдан Янукович провів конференцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути