пʼятниця, 16 березня 2018 17:57

"9 грамів свинцю припасли для кожного" - президент попередив агресора

"9 грамів свинцю припасли для кожного" - президент попередив агресора
Україна готова до відсічі агресії Росії, каже президент Петро Порошенко. Фото: president.gov.ua

Україна готова до відсічі агресії Росії. Про це заявив президент Петро Порошенко у зоні АТО.

"Ми не просто посилили, ми відродили українську розвідку. А на Заході все більше усвідомлюють загрози і для України, і для країн Балтії, і для всієї об'єднаної Європи. Декілька десятків років нас усипляли колисанками про миролюбну Росію. Робили це з однією метою - щоб ми не були готові до нападу. Що власне і сталося 14-го року. Подібної помилки більше ніколи не повторимо.

Тепер у Росії знають, що ми готові до відсічі і 9 грамів свинцю припасли для кожного, хто прийде до нас із мечем", - сказав президент.

Десятками років нас усипляли колисанками про миролюбну Росію

"Вже не один рік на фронті відбиваємо російську військову агресію", - заявив Порошенко і повідомив про дислокацію військ РФ вздовж кордону.

"Генерал детально доповів мені щодо посилення воєнної присутності РФ вздовж кордону і продовження перебування регулярних військ на окупованих територіях.

За період 14-го року росіяни розмістили і реорганізували свої сили так, щоб підтримати швидке, механізоване вторгення як з півночі, так і зі сходу України. Декілька механізованих дивізій повністю готові до інтервенції", - заявив президент.

"Свій пропагандиський фільм про незаконну анексію Криму росіяни так і назвали - "Воссоединение". Знаєте як буде німецький аналог? Так і буде - Anschluss", - також зауважив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянам не дозволять голосувати в Україні

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі. Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців.

Зараз ви читаєте новину «"9 грамів свинцю припасли для кожного" - президент попередив агресора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути