четвер, 16 грудня 2021 10:00

"40 до 40". Рейтинг українських політиків

"40 до 40". Рейтинг українських політиків

Так звана електоральна революція, яка відбулася в Україні в 2019 році, ознаменувала не тільки зміну правлячих еліт, а й відкрила дорогу у вищу політичну лігу великій кількості молодих людей.

Вчорашні активісти, держслужбовці-початківці, люди не із системи - скористалися можливістю та створили власний політичний капітал. Це мотивувало експертне середовище скласти рейтинг сорока українських політиків, які вже заявили про свої амбіції, але поки не досягли 40 років.

До списку потрапили міністри, депутати та представники місцевої влади. Саме вони в середньостроковій перспективі формуватимуть порядок денний в Україні та визначатимуть вектор її розвитку.

Перелік із 40 персоналій в ході складання рейтингу розширився до 41 номінанта. Визначали місця у списку політологи:

1. Кирило Тимошенко – 32 роки, заступник керівника Офісу президента та Михайло Федоров – 30 років, віце-прем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації.
2. Дмитро Разумков – 38 років, народний депутат від "Слуги Народу", колишній Голова Верховної Ради IX скликання.
3. Олександр Кубраков – 39 років, міністр інфраструктури України.
4. Юлія Свириденко – 35 років, перший віце-прем'єр-міністр України, міністр економіки України.
5. Олександр Корнієнко – 37 років, перший заступник голови Верховної Ради України.
6. Гео Лерос – 32 роки, позафракційний народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики.
7. Віталій Безгін – 31 рік, народний депутат від "Слуги Народу", голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.
8. Роксолана Підласа – 27 років, народний депутат від "Слуги Народу", заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку.
9. Роман Грищук – 32 роки, народний депутат від "Слуги Народу", голова підкомітету з питань освіти впродовж життя та позашкільної освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.
10. Олександр Скічко – 30 років, голова Черкаської ОДА.

11. Анна Пуртова – 39 років, народний депутат від "Слуги Народу", голова підкомітету з питань державних інвестиційних проєктів Комітету Верховної Ради з питань бюджету.
12. Олексій Красов – 34 роки, народний депутат від "Слуги Народу", голова підкомітету з питань протидій корупції у сфері екології та природокористування Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики.
13. Андрій Мотовиловець – 39 років, народний депутат від "Слуги Народу", член Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.
14. Олексій Гончарук – 37 років, екс-прем'єр-міністр України.
15. Андрій Андрєєв – 33 роки, екс-депутат Київради, урбаніст та ритейлер, засновник стратегічного мастер-плану "Київ-2030".
16. Ольга Василевська-Смаглюк – 36 років, народний депутат від "Слуги Народу", голова підкомітету з питань функціонування платіжних і інформаційних систем та запобігання легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.
17. Яна Зінкевич – 26 років, народний депутат від "Європейської Солідарності", голова Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань правового статусу ветеранів війни.
18. Юлія Світлична – 37 років, позафракційний народний депутат, член групи з міжпарламентських зв'язків зі Сполученими Штатами Америки.
19. Олександр Третяк – 36 років, міський голова Рівного.
20. Владислав Криклій – 35 років, екс-міністр інфраструктури України.

21. Андрій Герус – 39 років, народний депутат від "Слуги Народу", голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.
22. Ярослав Железняк – 32 роки, голова депутатської фракції "Голос", перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.
23. Галина Янченко – 33 роки, народний депутат від "Слуги Народу", заступник голови Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики.
24. Олексій Мовчан – 27 років, народний депутат від "Слуги Народу", голова підкомітету з питань регулювання публічних закупівель та ефективного управління державним і комунальним майном Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку.
25. Ольга Стефанішина – 36 років, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.
26. Аліна Загоруйко – 37 років, заступниця голови комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.
27. Людмила Буймістер – 36 років, позафракційний народний депутат, голова підкомітету з питань розвитку конкуренції та рівних умов для бізнесу Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку.
28. Тетяна Плачкова – 38 років, народний депутат від "Опозиційна платформа - За життя", член Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.
29. Володимир Борисенко – 34 роки, міський голова Борисполя.
30. Альона Шкрум – 33 роки, народний депутат від "Батьківщини", член Комітету Верховної з питань фінансів, податкової та митної політики.

31. Роман Лещенко – 33 роки, міністр аграрної політики та продовольства.
32. Єлизавета Ясько – 31 рік, народний депутат від "Слуги Народу", голова підкомітету з питань міжпарламентського співробітництва, двосторонніх та багатосторонніх відносин Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.
33. Марія Мезенцева – 32 роки, народний депутат від "Слуги Народу", голова підкомітету з питань наближення законодавства України до законодавства ЄС Комітету Верховної Ради.
34. Соломія Бобровська – 31 рік, народний депутат від "Голосу", секретар Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.
35. Андрій Іллєнко – 34 роки, народний депутат VII та VIII скликань від ВО "Свобода", екс-кандидат на посаду міського голови Києва.
36. Марина Бардіна - 28 років, народний депутат від "Слуги Народу", заступник голови Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.
37. Кіра Рудик – 36 років, голова партії "Голос".
38. Олександр Качура – 31 рік, народний депутат від "Слуги Народу", заступник голови Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.
39. Галина Михайлюк – 34 роки, народний депутат від "Слуги Народу", заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності.
40. Євгенія Кравчук – 35 років, народний депутат від "Слуги Народу", голова підкомітету з питань інформаційної політики Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Експерти, які брали участь у визначенні місць номінантів: Борис Тизенгаузен – експерт-міжнародник. Петро Охотін – політтехнолог. Олег Лісний – політолог, віце-президент Аналітичного Центру "Політика". Ярослав Божко – політичний консультант, Голова Центру політичних студій "Доктрина". Дмитро Левусь – політолог, співкоординатор громадської ініціативи "Бурштиновий шлях". Ігор Чаленко – економіст, політичний експерт. Андрій Рудик – політолог.

Зараз ви читаєте новину «"40 до 40". Рейтинг українських політиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути