понеділок, 13 березня 2017 14:48

"2 мільярди розстрочки - звичайна справа" - Насіров

"2 мільярди розстрочки - звичайна справа" - Насіров
"Я точно нікому з депутатів не догодив" - Роман Насіров. Фото: hromadske.ua

Відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров відкидає усі звинувачення.

Про це він заявив на розгляді апеляційної скарги щодо його арешту, пише "Українська правда".

"Я не винен, всі обвинувачення вважаю безпідставними. Своє затримання вважаю незаконним і з порушенням усіх процесуальних норм", - сказав чиновник.

Він додав, що всі його дії на посаді були абсолютно законні.

"2 мільярда розстрочки - це абсолютно звичайна справа, була наприклад розстрочка Укрнафти - там розстрочка 10 мільярдів гривень", - пояснив він.

"Це дуже вузькоспеціалізована тема, не кожен може говорити про розстрочення чи відстрочення зобов'язань. Відповідно до Податкового кодексу, будь-який платник податків має право на розстрочення. Є відповідна процедура. Наприклад, якщо є загроза банкрутства через сплату податків. Для відтермінування мають бути дві речі: звернення платника податків з відповідними документами та висновки територіальних органів", - сказав він.

"Я, як голова ДФС, не мав права не підписувати відстрочку на підставі висновків територіальних органів", - продовжив Насіров.

Також він заперечив співпрацю з Олександром Онищенком. "Я точно нікому з депутатів не догодив. Детективи НАБУ щось видумують і пишуть", - обурився він.

Насіров поскаржився, що бюро не повідомило фіскалів про розслідування щодо близьких до Онищенка підприємств.

"Вони проводили розслідування і не поінформували нас, не попередили, щоб ми не давали відтермінування, що можуть бути підозрювані, злочинна група. В мене питання, може тоді детективи НАБУ, знаючи про можливий злочин, якось допомагали процесу і ніяк не реагували на нього?", - запитав Насіров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без ковдри, у краватці і костюмі - Насіров на суді (он-лайн)

В ніч на 7 березня Солом'янський райсуд Києва обрав Роману Насірову запобіжний захід - тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою застави 100 млн грн.

САП просила суд призначити 2 млрд грн застави.

Йому інкримінують надання податкової позики для низки підприємств, пов'язаних із "газовою справою" екс-нардепа Олександра Онищенка.

Зараз ви читаєте новину «"2 мільярди розстрочки - звичайна справа" - Насіров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути