вівторок, 26 березня 2013 15:01

"18 травня Янукович не піде у відставку напевно, але 19-го - може" - Яценюк

"18 травня Янукович не піде у відставку напевно, але 19-го - може" - Яценюк
Яценюк назвав досягненням мітингу біля ЦВК те, що ПР не зареєструвала своїх кандидатів депутатами у 5-ти проблемних округах. Фото: most-dnepr.info

У "Батьківщині" визнають, що за одну акцію "Вставай, Україно!" Віктора Януковича не усунуть від влади, але не хочуть просто сидіти й нічого не робити.

Про це під час прес-конференції сказав лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Ми абсолютно чудово усвідомлюємо, що за одну акцію Януковича у відставку не відправиш. І ми чесно говоримо. Але ми так само розуміємо, якщо просто сидіти і нічого не робити, то виборів у 2015 році не буде. Президент Янукович сам себе призначить і на перший, і на другий термін. Тому акція "Вставай, Україно!" - це протестна акція, яка з одного боку підіймає людей, яка показує владі, що люди протестують і не бояться. Яка формулює дуже чіткі політичні й економічні вимоги. Починаючи з відставки президента Януковича, і закінчуючи економічним блоком, як от пенсійна реформа і медична реформа, ми поступово добиватимемося своєї цілі. Головне для нас сьогодні - це не дати можливості режиму залякати людей. Для того, щоб ми чи то на дострокових, чи то на строкових президентських виборах відправили Януковича у відставку, і щоб ми мали для цього підтримку людей. 18 травня Янукович не піде у відставку напевно, але 19-го - може. Можливо, у вересні чи жовтні", - сказав Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк запевняє, що не ховає підписи за відставку Пшонки і Рибака

Він також додав: "Політичні події - це не формула, де ти написав, що сьогодні така подія, а завтра така подія. Ні. Політика - це тяжка робота, у першу чергу, з людьми. Бо нас обрали для того, щоб боротися за інтереси людей".

Яценюк також додав, що результатом мітингу біля ЦВК стало те, що Партія регіонів не зареєструвала своїх кандидатів депутатами.

"Тому акція під ЦВК мала свій результат. Адже ці п'ять округів, по яких Партія регіонів хотіла визнати своїх кандидатів у депутати - не визнані переможцями від "Регіонів", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «"18 травня Янукович не піде у відставку напевно, але 19-го - може" - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути