понеділок, 09 червня 2014 13:05

Спецтема: Війна на Донбасі

100% підрозділів МВС візьмуть участь в АТО - Аваков

100% підрозділів МВС візьмуть участь в АТО - Аваков
Фото: tsn.ua

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє про своє рішення щодо того, що 100% бойових і патрульних підрозділів МВС будуть задіяні в антитерористичній операції (АТО).

"Прийняв рішення - всі 100% бойових і патрульних підрозділів МВС візьмуть участь у АТО. Це не тільки необхідність, це ще й перевірка на профпридатність, справжній дух і патріотизм. Загартування підрозділів в умовах реальних загроз і викликів - один з факторів створення нової міліції, якої суспільство стане довіряти ", - написав він на своїй сторінці в Facebook в понеділок.

Глава МВС також повідомив, що вранці підписав подання президенту України Петру Порошенко на державні нагороди офіцерам і бійцям підрозділів МВС, загиблим і пораненим в ході виконання завдань АТО.

Водночас Аваков поінформував, що 21 чоловік з батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Чернігів", сформованого з добровольців, відмовився виїжджати на патрулювання в Луганську область. "Позавчора був відданий наказ про висунення батальйону на місце патрулювання в Луганську область. 86 осіб виїхали на місце служби - робити чоловічу роботу, виконувати бойове завдання в режимі антитерористичного патрулювання. 21 людина відмовився. Написали рапорти на звільнення ... Були звільнені негайно", - розповів міністр.

Він додав, що необхідне спорядження (каски, бронежилети, зброя) - "все в комплекті", а після прибуття на місце, "у разі висунення на позиції бойового зіткнення, бійці батальйону додатково будуть оснащені важкими бронежилетами 5-6 класу".

"Відповідно до мого розпорядження, бійці МВС, які несуть службу в зоні АТО, не допускаються до несення служби без оснащення засобами індивідуального захисту (каски і бронежилети)", - запевнив Аваков.

Зараз ви читаєте новину «100% підрозділів МВС візьмуть участь в АТО - Аваков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути