пʼятниця, 13 грудня 2013 19:01

Спецтема: Євромайдан-2013

10 машин з речами для Євромайдану привезли поляки

10 машин з речами для Євромайдану привезли поляки
Фото: Анна Балакир

Щотижня з Варшави до Києва приїздить одна-дві машини з допомогою для майданівців. Про це кореспонденту Gazeta.ua розказав організатор акції по збору речей, продюсер на польському телеканалі "Польсат" Марек Серант.

13 грудня біля 15 години носить коробки з багажного відділення великого автобуса. Складає в купу з тильного боку Будинку профспілок. Речі у мішках передають люди, які стоять у вервечці.

"Вперше приїхали таким великим автобусом. Раніше допомогу на Майдан привозило авто-комбі. Це не останній автобус, бо ще є речі, - каже українською з акцентом Марек. Має українське походження. - Також збираємо гроші. Привеземо, коли ситуація на майдані стане критичною, і вони будуть потрібніші. Сьогодні маємо найбільше їжі - макарони, рис, консерви, м'ясо. Також теплий одяг, взуття, спальні мішки, ковдри. Збираємо це за допомогою греко-католицької церкви. У Польщі робимо інформаційні акції про Майдан".

Допомогу зібрали серед польських українців та поляків з Познані, Варшави, Любліна.

"Сьогодні нас приїхав цілий автобус - будемо спостерігачами на перевиборах на округах, де були порушення закону. Тільки приїхали, одразу на Майдан. Хотіли привезти найнеобхідніше, щоб люди не мерзли і мали їжу. Після виборів повернемося на Майдан і постійно будемо тут".

Зараз ви читаєте новину «10 машин з речами для Євромайдану привезли поляки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

160

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути