Ексклюзиви
вівторок, 08 березня 2011 11:08

Україну хочуть зробити "крайньою" за злочини нацистів - Тягнибок

 Україну хочуть зробити "крайньою" за злочини нацистів - Тягнибок

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок вважає справу Івана Дем'янюка, якого звинувачують у скоєнні злочинів проти євреїв в роки Другої Світової війни, політичним замовленням.

"Однозначно, справа Дем'янюка є політичним замовленням. Таким чином деякі країни хочуть перекинути частину відповідальності за скоєні у роки Другої світової війни злочини на інших. У даному випадку крайньою хочуть зробити Україну", - заявив Тягнибок після зустрічі з адвокатом Дем'янюка, Ульріхом Бушем.

"Ми не можемо бути байдужими до того, що відбувається з Іваном Дем'янюком, адже метою даного процесу однозначно є приниження України та українців у очах світової спільноти, фальсифікація української історії, за яку потім буде соромно нашим нащадкам. Кожна країни мала би відповідно реагувати на такі провокативні закиди, проте, на жаль, в Україні ми сьогодні ще не маємо відповідної реакції зі сторони влади", - додав Тягнибок.

Нагадаємо, що 90-річного українця Івана Дем'янюка прокуратура Мюнхена звинувачує у співучасті в убивстві євреїв у концентраційних таборах Треблінка та Собібор.

"Для Івана Дем'янюка, який має вже 90 років і до того ж є хворим, перебувати під слідством дуже важко. До того ж, Дем'янюк є чи не найстарішим в'язнем у Німеччині. У мене виникає запитання: для чого Німеччина те все робить? Адже для нашої країни процес над Іваном Дем'янюком - безпрецедентний випадок. Сьогодні Німеччина застосовує цілком нове юридичне правило, вигадане спеціально для Івана Дем'янюка. Воно твердить: той, хто був присутнім у концентраційному таборі Собібор, вже є винним тільки тому, що був присутнім і вижив. Хоча це "правило" є порушенням німецької конституції", - розповів його адвокат Ульріх Буш.

Зауважимо, що в 2009 році депутати Львівської обласної ради заявили, що вважають справу Дем'янюка міжнародною змовою з метою дискредитації українців і України в очах світової громадськості, а матеріали цієї справи сфальшовані та сфабриковані ще КДБ.

Зараз ви читаєте новину « Україну хочуть зробити "крайньою" за злочини нацистів - Тягнибок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути