пʼятниця, 01 квітня 2011 12:46

У Росії "омонівці" традиційно виносили опозицію вперед ногами
12

Фото: Reuters

На неузгодженому мітингу "Стратегії-31" на Тріумфальній площі в Москві ввечері в четвер були затримані 54 людини, і ще більше 100 осіб - у Санкт-Петербурзі. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс" з посиланням на правоохоронні органи двох міст.

Серед затриманих у Москві виявилися опозиціонери Едуард Лимонов та Костянтин Косякін, в Петербурзі у відділення були доставлені активісти руху "Солідарність" Борис Нємцов та Ілля Яшин. Пізніше, за даними агентства, суд відпустив Нємцова, який клопотав про розгляд його справи в Москві. Чи відпущено Яшина, не повідомляється.

Представник "Другой России" Олександр Аверін повідомив РИА Новости, що Лимонова також відпустили. Суд над опозиціонером, якого звинувачують в порушенні встановленого порядку організації або проведення масового заходу, відбудеться 11 квітня.

Той же Аверін заявив "Інтерфаксу", що міліціонери побили активіста незареєстрованої партії "Другая Россия" Матвія Крилова. Спростування цієї інформації з правоохоронних органів поки не надходило.

Крім того, у відділи міліції Петербурга були доставлені активісти арт-групи "Война" Олег Воротніков і Леонід Ніколаєв. Як уточнює інтернет-видання "Фонтанка.ру", Воротніков разом з дитиною перебуває в 28 відділі, а Ніколаев та дружина Воротнікова Наталія Сокіл містяться у 78 відділі. За даними "Російської служби новин", пізніше дитину забрали у батька і доставили в лікарню Раухфуса.

Представник ГУВС по Петербургу і Ленінградській області розповів РИА Новости, що серед затриманих близько Гостиного двору були "громадяни інших держав", проте які країни маються на увазі, джерело не уточнило.

Нагадаємо, заходи в рамках "Стратегії-31", яка має на меті мітинги на захист 31-ї статті Конституції ("Про свободу зборів") кожне 31 число, пройшли у четвер у ряді міст Росії. У Москві відбулося два мітинги - на Тріумфальній і на Пушкінській площах. Організаторам останньої акції вдалося узгодити її з мерією столиці.

Зараз ви читаєте новину « У Росії "омонівці" традиційно виносили опозицію вперед ногами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути