пʼятниця, 28 вересня 2012 16:15

Рейтинг "Нашої України" зростає

 Рейтинг "Нашої України" зростає
Рейтинг "Нашої України" - 3,8%. Фото: u-nas.info

Український фонд "Громадська думка" провело дослідження щодо електоральних настроїв у Західних областях - Волинській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Рівненській, Хмельницькій, Чернівецькій, Закарпатській. За дослідженням, якби вибори відбулися наступного тижня, перемогу тут здобули би ВО "Батьківщина", яку підтримують 34% мешканців. На другому місці опинилась би партія "Удар", яку підтримують 15,4% опитаних. "Свобода" би отримала 14,2%, Партія регіонів - 5,8%, "Наша Україна" - 3,8%.

"Партію Королевської на Заході не сприймають, її бачать як одноразовий проект", - каже Володимир Цибулько, політтехнолог, співавтор дослідження. - "Батьківщина" веде чорно-білу кампанію: або ми, або кінець".

Жінкам більше подобаються ідеї та лідери "Батьківщини". Чоловікам - "Удару".

На кінець вересня серед відомих політиків найбільшу довіру серед мешканців Західної України отримали Арсеній Яценюк - 64,5%, Віталій Кличко - 67,3%, Олег Тягнибок - 59,9%.

Майже 80% виборців впевнені, що вибори будуть сфальсифіковані на 80%. Чверть опитаних кажуть, що навіть якщо фальсифікації відбудуться, не візьмуть участі в акціях протесту.

"Виборчим фактором є стратегія партії - мова, Чорноморський флот, ЄС. Однак "Удар" уникає стратегічних питань. Тому рано чи пізно до їх виборців прийде прозріння. Вони побачать, що у їх списку є сумнівні прізвища".

Однак партія відрізняється якісною, красивою, креативною рекламою. Вона іде вже як частина як майбутньої президентської кампанії.

За "Удар" голосують переважно молоді люди до 30 років. Реальна підтримкака партії в день виборів буде значно менше, переконані соціологи.

"Адже ці молоді люди не захочуть стояти у чергах за бюлетнем. Після суботньої дискотеки їм навряд чи захочеться іти на дільницю, - каже Цибулько. - хіба що молодь полчне закликати у соцмережах прийти і проголосувати за партію Кличка. На відміну їм, електорат "Свободи" прийде на вибори сто відсотків."

Перспективи є у "Нашої України", кажуть соціологи.

"Вони піднялися з нуля. На початках виборчої кампанії у партії був рейтинг 1,2 відсотки. Зараз - 3,8. З такою позитивною динамікою до виборів вони мають усі шанси подолати 5-відсотковий бар'єр. Також не треба забувати про 8 відсотків довіри до лідера партії Віктора Ющенка", - додає Володимир Подгорнов із "Громадської думки".

Зараз ви читаєте новину « Рейтинг "Нашої України" зростає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути