четвер, 04 березня 2010 19:59

Нафтогаз розрахувався з Росією за газ

 Нафтогаз розрахувався з Росією за газ

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" своєчасно і в повному об"ємі розрахувалася з ВАТ "Газпром" за імпортований в лютому 2010 року природний газ, говориться в повідомленні НАК у четвер.

"Компанія отримала відповідне підтвердження від банку-кореспондента" - наголошується в документі.

"Нафтогаз України" не приводить інших даних про платіж.

Раніше виконуючий обов"язки міністра фінансів Ігор Уманський повідомляв, що "Нафтогаз України" в лютому має намір імпортувати природний газ на суму близько 5,1 млрд грн, або близько $630 млн.

Уряд України для оплати лютневих постачань 24 лютого своєю ухвалою доручило виплатити "Нафтогазу" 3 млрд грн компенсації різниці між цінами закупівлі імпортного природного газу і його реалізації суб"єктам господарювання для виробництва теплової енергії, споживаної населенням, а також відшкодувати податок на додану вартість.

У першому кварталі 2010 року ціна російського газу, що імпортується, виросла до $305,68 за 1 тис. куб. м в порівнянні з $208,12 за 1 тис. куб. м в четвертому і $198,34 за 1 тис. куб. м - третьому кварталах 2009 року.

Згідно даним джерела в уряді України, всього за січень-лютий "Нафтогаз України" імпортував 4,6 млрд куб. м природного газу, зокрема в лютому - 2,05 млрд куб. м.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину « Нафтогаз розрахувався з Росією за газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути