пʼятниця, 03 травня 2013 19:15

На місці веж-близнюків тепер "найнадійніший хмарочос на планеті"

У Нью-Йорку завершується будівництво хмарочоса, що зводиться на місці зруйнованих під час терактів 11 вересня 2001 року веж-близнюків Всесвітнього торгового центру.

У четвер на верхівку будівлі було піднято останні частини шпиля. Всього він складатиметься з 18 сегментів, кожен із яких важить від 5 до 70 тонн.
"Останні частини шпиля, увінчані американським прапором, поміщені на тимчасову будівельну платформу. Як очікується, збирання конструкції завершиться за декілька тижнів. Шпиль виконуватиме, зокрема, функції теле- і радіоантени. Крім того, на ньому буде встановлено світловий маяк для літаків", - зазначається в повідомленні.

Зведення хмарочоса, офіційно названого ВТЦ-1, розпочалося в 2006 році. Наприкінці квітня минулого року він став найвищою будівлею мегаполісу, перегнавши знаменитий 102-поверховий "Емпайр стейт білдінг". Після завершення будівництва в 2014 році 104-поверхова Вежа свободи, як спочатку називалася ця споруда, стане найвищою будівлею на території Західної півкулі і третім за висотою хмарочосом у світі. Висота ВТЦ-1 становитиме 1776 футів /541 м/, що символізує рік ухвалення Декларації незалежності США, повідомляє ИТАР-ТАСС.

За задумом міської влади і архітекторів, ВТЦ-1 має стати найбезпечнішим і найнадійнішим хмарочосом на планеті. Фундамент споруди укріплено сталевими балками, а перші декілька поверхів є потужною залізобетонною основою без вікон.

Окрім ВТЦ-1, новий комплекс Всесвітнього торгового центру включатиме три інші висотні офісні будівлі, а також меморіал і музей, присвячені жертвам терактів 11 вересня.

Зараз ви читаєте новину « На місці веж-близнюків тепер "найнадійніший хмарочос на планеті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути