понеділок, 02 червня 2008 20:46

Генпрокуратура вирішує, чи вести Жванію на допит силою

Генпрокуратура вивчає можливість примусового приведення члена фракції "НУ-НС" Давида Жванії на допит як свідка у справі про отруєння кандидата у президенти Віктора Ющенка.

Про це заявив генпрокурор Олександр Медведько під час зустрічі з президентом Віктором Ющенком в понеділок, повідомляє прес-служба глави держави.

"Заяви про те, що не було отруєння, просто безглузді. Вони спростовані органами слідства. В ході слідства доведено, що мав місце факт отруєння. Про це у нас є всі висновки і експертизи", - сказав Медведько, схарактеризувавши такі заяви як "акт відчаю".

Генпрокурор нагадав, що Жванія проходить як свідок у цій справі. Він підкреслив, що Жванія проігнорував 4 повістки слідчих Генпрокуратури, прикриваючись депутатською недоторканістю.

"Фактично ми його не змогли жодного разу в повному обсязі допитати", - сказав Медведько.

Він запевнив, що з боку Генпрокуратури буде дана відповідна оцінка таким діям, зокрема, вивчається законодавча можливість застосувати до депутата примусовий привід, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину « Генпрокуратура вирішує, чи вести Жванію на допит силою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути