вівторок, 15 жовтня 2013 10:01

Екс-міністрів допитають у суді через "новий поворот" у справі Тимошенко

Екс-міністрів допитають у суді через "новий поворот" у справі Тимошенко
Юлія Тимошенко. Фото: tsn.ua

Прокуратура відновила слідство у справі про нецільове використання "кіотських грошей " у період прем'єрства Юлії Тимошенко.

Про це у вівторок повідомляє Комерсант-Украина спираючись на власні джерела. Ініціатором стала сторона екс-прем'єра, яка просила про проведення низки допитів.

Новий поворот відбувається у справі про нецільове витрачання коштів, отриманих Україною від продажу квот на викид парникових газів, а також про закупівлю урядом автомобілів для сільської медицини. Як відомо, в 2011 році Юлії Тимошенко були пред'явлені звинувачення в неправомірних діях по згаданих епізодах, потім їх об'єднали в одне провадження. У 2012 році прокуратура завершила розслідування і передала матеріали на ознайомлення захисту Тимошенко.

За інформацією видання вчора розслідування справи відновилося. У прес-службі Генпрокуратури офіційно підтвердили цю інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович мав право помилувати Луценка - адвокат екс-міністра

"Будуть проводитися слідчі дії, на яких наполягали адвокати. Мова йде не тільки про допит колишніх чиновників, у тому числі членів Кабміну, а й про інші дії. Вся робота в рамках дорозслідування буде проходити відповідно з новим Кримінальним процесуальним кодексом", - повідомили в прес-службі. Слід зазначити, що основна частина розслідування проходила в рамках старого КПК. У справі також повинні бути допитані колишні чиновники Держказначейства.

Клопотання захисту були вимушеним кроком. 2 вересня закінчився термін ознайомлення адвокатів з матеріалами слідства, і прокуратура повинна була направити справу до суду.

"Тому вже 3 вересня ми заявили більше 50 клопотань - обгрунтованих і мотивованих. Ми вважаємо , що слідство проведено не до кінця", - заявив адвокат Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк.

Захисники також звертають увагу на "дивну поведінку" прокуратури, яка спочатку відхилила клопотання захисту, а потім задовольнила деякі з них.

Зараз ви читаєте новину «Екс-міністрів допитають у суді через "новий поворот" у справі Тимошенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути