середа, 28 грудня 2011 17:16

Кайда розповів, як ТВК і ЦВК бояться тернопільської "Свободи"

Кайда розповів, як ТВК і ЦВК бояться тернопільської "Свободи"

Голова Тернопільської обласної ради, свободівець Олексій Кайда нарікає, що уже понад рік ні обласна ТВК, ні ЦВК не може ввести нових депутатів. Їхні попередники покинули свої крісла після місцевих виборів заради мандатів у радах різних рівнів.

Про це він розповів під час прес-конференції, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Кожний порядок денний на засіданні у нас починається із заслуховування голови територіальної виборчої комісії - добродія Іщенка.  Коли ввели тільки двох депутатів – одного від "регіонів", другого – від "Свободи", голова комісії десь бігав, ховався, лякався", - сказав Кайда.

Він зазначив, що є понад 13 судів, якими визнано бездіяльною ТВК.

"Крім того, ми звернулися до ЦВК. Приїжджала комісія, всі визнали, що треба щось робити. Або міняти ТВК, або рішенням ЦВК ввести депутатів.  Але натомість в порядок денний Центральної виборчої комісії не можуть ввести питання по Тернополю. Його не включають, бо не набирається достатньо голосів. Більшість там складають провладні члени комісії. Зараз ми судимося уже з ЦВК. Я не виключаю, що такий порядок речей щодо не введення депутатів може бути розіграний під час виборів 2012 року", - наголосив голова облради.

Як наслідок, до складу ради досі не увійшли 13 депутатів.

"На "Свободі" світ зійшовся клином. Я розумію, чого їх не вводять – страшно. Бо якщо буде 50 "свободівців", то, однозначно, ми домовимося ще з 11 депутатами з інших фракцій по певних, навіть політичних питаннях. Бояться навіть ухвали політичних звернень. Це один із каменів спотикання. А не дай Бог ще приймуть щось по святішому президенту...", - пояснив Кайда.

Зараз ви читаєте новину «Кайда розповів, як ТВК і ЦВК бояться тернопільської "Свободи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути