пʼятниця, 03 червня 2011 12:56

Янукович зацікавлений у списанні олігархам 24 мільярдів - "Батьківщина"

Янукович зацікавлений у списанні олігархам 24 мільярдів - "Батьківщина"

Президент Віктор Янукович особисто зацікавлений у списанні олігархам 24 мільярдів боргів перед державою.

Про це йдеться у заяві партії "Батьківщина", повідомляє прес-служба партії.

За словами опозиціонерів, підписання Януковичем закону України № 3319-VI "Про деякі питання заборгованості за спожитий природний газ та електричну енергію" свідчить про "його власну зацікавленість в реалізації закладеної в цей закон мегакорупційної схеми".

"Цим законом Янукович та Партія регіонів списали українським олігархам, які "працюють" у сфері енергетики, 24 мільярда гривень боргів перед "Нафтогазом" та державою", - зазначили однопартійці Тимошенко.

"Прості люди, у більшості випадків тулячи копійку до копійки, сплачують приватним компаніями за газ, електрику, житлово-комунальні послуги. Але 24 мільярда таких грошей так і не дійшли до бюджету та "Нафтогазу", вони осіли в бездонних кишенях олігархів, і тепер своїм законом Янукович цю крадіжку "освятив": списав найбагатшим людям України борги перед державою",- заявили у "Батьківщині".

В той же час, опозиціонер наголосили, що для пересічних громадян, які через нестачу коштів не можуть сплачувати за послуги вчасно, режим Януковича відновив пеню та дозволив навіть конфісковувати житло.

"В такому нерівному ставленні Януковича до громадян нема нічого дивного. Вже ні для кого не секрет, що його так звані реформи проводяться коштом незаможної більшості для десятка найбагатших та впливовіших родин. Ні для кого не є таємницею міцний політичний та фінансовий союз Януковича із власником РУЕ Фірташем, який і отримає найбільшу вигоду від зазначеного закону, і заради якого Янукович вже спустошив державні резерви газу на 12 мільярдів кубів", - резюмували у "Батьківщині".

Нагадуємо, Юлія Тимошенко звернулася до американського суду, де має намір "довести факт змови держави та РУЕ у Стокгольмському арбітражі з метою передачі державного газу компанії "РосУкрЕнерго", що має багаторічні корупційні зв'язки з високопосадовцями України".

Зараз ви читаєте новину «Янукович зацікавлений у списанні олігархам 24 мільярдів - "Батьківщина"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути