вівторок, 29 березня 2011 14:35

Донецькі комуністи пропонують "викинути на звалище" Бандеру і Шухевича

Донецькі комуністи пропонують "викинути на звалище" Бандеру і Шухевича

29 березня сесія Донецької облради звернулася до Верховної Ради України з проханням якомога швидше розглянути і прийняти закон, що забороняє крайню націоналістичну - неофашистську діяльність і передбачає відповідальність за її проведення.

Про це повідомили в прес-службі Донецького обкому КПУ.

Ініціатор, і автор звернення до ВР депутат облради від КПУ Ірина Попова пояснила, що необхідність прийняття такого закону назріла давно. Вона продиктована тим, що за 20 років незалежності націоналізм багато в чому трансформувався в крайню форму - в неофашизм.

"Особливий імпульс, - підкреслила депутат, - він набув в роки правління Віктора Ющенка, коли були героїзовані фашистські поплічники - кати Бандера і Шухевич. Їх послідовники по всій Україні стали проводити неофашистські марші, а колись помаранчеві політичні сили - набувати специфічного коричневого забарвлення".

Депутати Донецької облради вважають, що для збереження стабільності, міжнаціонального миру та злагоди в Україні, недопущення розпалювання міжнаціональної ворожнечі, їх треба терміново розглядати і приймати.

Депутати Донецької обласної ради від КПУ заявляють, що Україні, якщо вона дійсно прагне бути цивілізованою європейською державою, давно пора, як непотрібний мотлох, викинути на звалище, сумнівних героїв, які ганьблять країну, - Бандеру, Шухевича, їх посібників з ОУН-УПА і прийняти закони , що забороняють сучасникам вести неофашистську діяльність.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі комуністи пропонують "викинути на звалище" Бандеру і Шухевича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути