пʼятниця, 18 березня 2011 17:25

Янукович визнав пенсійну реформу недоробленою

Янукович визнав пенсійну реформу недоробленою

Законопроект про пенсійну реформу не готовий до розгляду у Верховній Раді.

Про це президент України Віктор Янукович заявив під час зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим, повідомила прес-служба глави держави.

"Я ініціативно скасував на цьому тижні розгляд закону про пенсійну реформу", - сказав Янукович керівнику Кабміну.

Аргументуючи такий крок, президент підкреслив, що законопроект не готовий до голосування.

"Я щоденно отримую величезну кількість листів від громадських організацій, громадян України, які вказують на те, що люди не знайомі з положеннями цього закону... Фактично, не знайомі з пенсійною реформою", - зауважив глава держави.

Він наголосив, що перш ніж розглядати законопроект про пенсійну реформу у парламенті, необхідно провести роз'яснювальну роботу положень закону серед громадян. У зв'язку з цим президент доручив Азарову  вдосконалити хід громадського обговорення майбутньої пенсійної реформи і цього закону.

На переконання Януковича, завдяки реформі у пенсійній сфері буде легалізовано тіньові заробітні плати, що дасть можливість забезпечити зростання розміру пенсій.

"За рахунок пенсійної реформи ми легалізуємо заробітні плати, і люди, які виходять на пенсії, за рахунок легалізації власної заробітної плати отримають більші пенсії. Це буде набагато більше, ніж ті заробітні плати мізерні, які вони отримують в конвертах", - резюмував чиновник.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко назвав саботажем рішення депутатів про перенесення строків розгляду пенсійної реформи в парламенті. За його словами, пенсійний вік не можна не підвищувати.

Зараз ви читаєте новину «Янукович визнав пенсійну реформу недоробленою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути