неділя, 06 березня 2011 15:42

У Азарова клянуться, що китайську гречку можна їсти

У Азарова клянуться, що китайську гречку  можна їсти

Гречка із Китаю суттєво не відрізняється від української.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України, посилаючись на результати проведеної експертизи.

"Результати експертизи засвідчили, що усі зразки відповідають продовольчому призначенню для споживання населенням", - зазначається у повідомлені

Як пояснив голова Державної інспекції сільського господарства Микола Поєдинок, "результати вказують на те, що ця гречка суттєво не відрізняється від вітчизняної".

Він також додав, що близько 800 тис. тонн із 1 млн. тонн гречки, яку виробляє Китай, використовується для продовольчих потреб, і країни ЄС сьогодні експортують гречку з Китаю, зокрема, для дієтичного та дитячого харчування.

Чиновник також запевнив, що Державна інспекція сільського господарства систематично контролюватиме якість гречки за фактом поставки до України.

"Ми отримали доручення від міністра, і вся гречка, яка буде ввозитися до України, буде жорстко контролюватися", - сказав голова Держсільгоспінспекції.

Україна має намір завезти з Китаю 20 тис. тонн. цієї крупи. Згідно із попередніми підрахунками, відпускна ціна на китайську гречку в Україні становитиме 10-11 грн. за кілограм.

Разом з тим міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк закуплена у Китаї гречка відрізнятиметься від тієї, до якої звикли українці.

"Зрозуміло, що ця гречка відрізнятиметься, але не тому, що вона кормова, а тому, що це інші сорти гречки. До того ж, ми підходимо до цього питання виважено і побачимо по першій партії, чи сприйме наш споживач цю продукцію. Потім робитимемо висновки", - сказав міністр 1 березня.

Верховна Рада 3 березня встановила нульову ставку ввізного мита на гречку до 1 червня 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «У Азарова клянуться, що китайську гречку можна їсти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути