понеділок, 14 лютого 2011 08:29

"Регіонал" хоче змінити "похоронний" Гімн України

"Регіонал" хоче змінити "похоронний" Гімн України

Народний депутат України з фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко вважає, що перші слова Гімну України "Ще не вмерла України і слава, і воля" не об'єднують і не є життєдайними для українців.

Про це він сказав у коментарі ІМК.

За словами депутата, гімн має бути об'єднуючим дороговказом.

"Я вважаю, що гімн має об'єднувати, надихати і бути дороговказом для держави і для суспільства. Ми можемо бути традиціоналістами, але ці два рядки, про які йдеться, - вони не об'єднують, і вони не дають життєдайності. Вони мені нагадують слова Грушевського, який казав: "Українці найбільше вміють організовувати похоронні заходи. У цьому вони найкращі". Так от, не хотілося б, щоб ми ось таким чином будували державу. Натомість гімн, якщо це можливо, якщо парламент прийме щодо цього позитивне рішення, має бути об'єднуючим і дороговказом", - наголосив парламентар.

Раніше народний депутат України (позафракційний) Дмитро Ветвицький вніс на розгляд Верховної Ради законопроект щодо зміни перших слів Державного Гімну.

У свою чергу, Вадим Колесніченко зазначив, що підтримає такі зміни: "Я буду підтримувати це. Тому що я не бачу, в чому "ми не вмерли" і "в чому вороженьки". Я вважаю, що і Бог у нас є, і ми можемо підкоригувати це право".

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" хоче змінити "похоронний" Гімн України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути