вівторок, 27 квітня 2010 10:40

Угоду по Чорноморському флоту ратифікували

 

Народні депутати ратифікували угоду про продовження терміну перебування ЧФ Росії на території України. За це проголосували 236 нардепів.

У сесійнім залі у вівторок, 27 квітня, на місцях депутатів від БЮТ і НУ-НС розстелений український стяг із написом "Не дамо продати Україну! Державній зраді – ні!".

Більше десятка "регіоналів" блокують біля парламентської трибуни. Ельбрус Тадеєв розсідається в президії на місці віце-спікера. Між рядами походжав комуніст Євген Царьков. У нього на плечах висить прапор Військово-морського флоту СРСР з комуністичною символікою.

"Регіонали" один за одним заходять до зали. Більшість депутатів без краваток. Замість сорочок – гольфи.

Рівно о 10.00 до зали зайшов спікер Володимир Литвин, 53 роки. Разом із ним - двоє охоронців. Депутати від опозиції починають голосно кричати, свистіти.

"Ганьба! Зрадник!" - чути крики з боку опозиціонерів.

Литвин на це лише всміхається і всідається в крісло. В цей час "бютівці" й "нунсівці" кидають у бік президії десятки свіжих курячих яєць. Спікер прикривається рукою і нагинається. Один із охоронців відкрив перед ним парасольку.

"Бютівець" Олег Ляшко цілиться Литвину прямо в обличчя. Яйце попадає в око.

Спікер все-таки оголосив про відкриття засідання. В залі реєструється 211 парламентарів.

Біля трибуни розпочалася бійка між коаліціянтами і опозиціонерами. Дмитро Шенцев із Партії регіонів стоїть в урядовій ложі. Б"є зверху рукою "нунсівця" Володимира В"язівського. Той прикривається руками.

Між рядами "бютівців" і "нунсівців" хтось кидає димову шашку. Парламентарі відходять від своїх місць і прикриваються носовими хустинками.

Тим часом у залі запалюють другу димову шашку. "Регіонали", прикриваючись руками, підступають до "нунсівців". Розпочинається чергова сутичка. До зали заходять бійці Управління держохорони з вогнегасниками.

Тим часом нардеп від НУ-НС В"ячеслав Кириленко вириває систему для голосування.

"Национализм надо выгнать из Украины вместе с Ющенко и Тимошенко, - обурюється з місця комуністка Алла Александровська, 61 рік.

Литвин каже, що депутати приступають до ратифікації угоди по Чорноморському флоту.

В урядовій ложі один за одним всідаються урядовці. Через спікерський вхід до зали заходить прем"єр 62-річний Микола Азаров. Перший віце-прем"єр Андрій Клюєв закликає ратифікувати угоду по флоту.

Литвин ставить питання на голосування. "Регіонали" тиснуть кнопки за відсутніх колег. На табло, по якому стікають залишки від яйця, висвічується 236 голосів.

Ратифікацію в повному складі підтримують комуністи і "литвинівці". Голосують майже всі депутати-"регіонали", окрім Дмитра Шенцева. Хоча в цей час ще щонайменше двох із них немає на засіданні. Це - Сергій Ківалов і Сергій Головатий, які полетіли у Страсбург.

Кнопки "за" також тиснуть 9 нардепів-"бютівців" і 7 "нунсівців" та ще кілька позафракційних.

Після голосування "регіонали" свистять. З їхнього сектору чути крики: "Браво!"

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Угоду по Чорноморському флоту ратифікували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути