пʼятниця, 17 лютого 2012 16:35

Спецтема: Плівки Забзалюка: скандал з “тушками”

Забзалюк показав гору грошей від "тушок"
12

Фото: Фото: прес-служба 'БЮТ-Батьківщина'

Депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" передали 3,6 млн грн Центру дитячої онкогематології трансплантації кісткового мозку Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

"Народні депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" передали, а члени опікунської ради прийняли грошові кошти в розмірі 3,6 млн грн", - сказав журналістам лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін у п'ятницю.

Він нагадав, що депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" провели "спецоперацію", в результаті чого виявили факти підкупу народних депутатів, за рахунок яких формується депутатська більшість.

"Ми з самого початку вирішили, що ці гроші будуть перераховані на лікування дітям", - сказав лідер фракції.

Крім Кожем'якіна гроші передавали депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" Олена Шустік, Андрій Павловський, Сергій Пашинський, а також головний фігурант "спецоперації" з виявлення підкупу народних депутатів в парламенті Роман Забзалюк.

Після того, як гроші були передані, депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" відмовилися відповідати на питання журналістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибаков схвалив внесок бютівцями його грошей в "Охматдит"

"Тут, у лікарні, не місце для політичного піару", - сказав "бютівець" Пашинський.

Кожем'якін додав, що не буде відповідати на всі політичні питання в лікарні. Крім того, він підкреслив, що сьогодні в лікарні не буде давати пояснення, чому гроші були передані не в доларах, а в гривнях.

Раніше повідомлялося, що Забзалюк нібито за перехід з фракції "БЮТ-Батьківщина" в депутатську групу "Реформи заради майбутнього" отримав хабар в сумі 450 тис. доларів. "Бютівці" підкреслили, що 3,6 млн грн - це еквівалент суми 450 тис. доларів.

Представники опікунської ради Центру дитячої онкогематології трансплантації кісткового мозку повідомили, що на цю суму будуть куплені ліки для лікування дітей. Журналістам роздали список з 38 позицій лікарських засобів, які планується закупити на передану суму.

Зараз ви читаєте новину «Забзалюк показав гору грошей від "тушок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

88

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути