субота, 26 січня 2013 07:23

"Я приехал домой и имею право разговаривать на русском" - Рибак на Донеччині співав дифірамби Януковичу і лаяв опозицію
12

Фото: Фото: Тетяна ЗАРОВНА

У Донецькій області зі своїм першим робочим візитом в якості голови Верховної Ради побував Володимир Рибак. Він почав візит з відвідування Донбаської національної академії будівництва і архітектури (м. Макіївка), де розповів, як пощастило Україні з Віктором Федоровичем Януковичем, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Зустріч зі студентами спікер почав з питання про мову. Поскаржився, що в парламенті його лають за російську.

"Сказав десь два слова російською мовою, а на мене вже тупотять и говорять: "Ні, ви повинні державною мовою. Я думаю, что я приехал домой и имею право разговаривать на русском", - звернувся до студентів на суміші двох мов голова ВР.

Він зазначив, що вивчати державну мову свого часу його змусив Янукович.

"Так сталося, що я працював в уряді, а Віктор Федорович працював прем'єр-міністром. Я прийшов до нього, а він каже: "Вчи мову, ти на державній службі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович відправив мене вчити українську мову - Рибак

Близько п'яти хвилин спікер нахвалював Януковича за те, як той керує країною.

"Треба пишатися - представник Донбасу очолює 45-мільйонну країну", - заявив Рибак.

Потім він перейшов до критики колишнього уряду.

"Вони казали, що Донбас треба в колючий дріт і скинути в Азовське море, - нагадав керівник парламенту. - Але при цьому забули, що п'ятимільйонний Донбас - це 25% внутрішнього валового продукту, який випускають працьовиті люди Донбасу".

Рибак також пообіцяв, що під його керівництвом парламент виконає всі завдання, поставлені президентом, і натякнув, що його діяльність допоможе Януковичу перемогти у 2015 році.

"Парламент зробить все необхідне для виконання програми, яка є (президентської - ред). Я зобов'язаний забезпечити уряд необхідними законами. Вірю, що програми, які здійснюються, в 2015 році принесуть плоди. Вперше за 20 років три гілки влади не гризуться між собою", - підкреслив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак закликав депутатів не ходити по головам

З академії спікер відправився на Донецький металургійний завод, де перевірив, як іде будівництво електросталеплавильної печі. Фактичний директор нардеп Олександр Риженков попросив допомогти з кредитом для завершення заводської реконструкції.

Звертаючись в свою чергу до заводчан, Рибак наголосив, що донецьке повітря через реорганізацію заводу "стало чистішим у 3,5 рази".

Він також розповів заводському активу, чому не має наміру збирати позачергову сесію парламенту, як того бажає опозиційна меншість.

"Вони говорять: "Давай сесію!". Питаю: "Навіщо? Яке рішення приймете? " "А ми ніякого не приймемо, зате поговоримо". А я відповідаю: "Так говоріть за свої гроші!". Хочуть прокатати гроші, і жодного рішення не прийняти", - пояснив Рибак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак дозволить позачергову сесію, якщо опозиція доведе справжність своїх підписів

Він уточнив, що багато депутатів роз'їхалися "на моря", і щоб їх зібрати, потрібно оплатити дорогу. Спікер навіть назвав точну цифру - позачергова сесія обійдеться бюджету в 3,672 мільйона гривень.

Після обіду голова ВР зустрівся з журналістами. Пояснив, що не підпише розпорядження про скликання сесії для обговорення ситуації щодо Юлії Тимошенко, оскільки виявив фальсифікацію. Сумнів у Рибака викликали, зокрема, одинадцять підписів депутатів від "УДАРу", "Свободи" та "Батьківщини".

Також керівник парламенту розповів, що поки не збирається приймати в роботу систему Рада-3, яка передбачає впровадження персонального голосування депутатів.

"Ті хто її вимагають, вони її створили 8 років тому, але чомусь не запустили в роботу. Це мене бентежить. Треба, щоб фахівці до 5 числа перевірили. Може, там вже і проводів немає", - сказав парламентарій.

Слід зазначити, що під час цієї робочої поїздки спікер багато разів називав Донецьку область фундаментом України та основою країни. Повторював, що не дозволить принижувати Донбас.

Зараз ви читаєте новину «"Я приехал домой и имею право разговаривать на русском" - Рибак на Донеччині співав дифірамби Януковичу і лаяв опозицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

474

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути