Ексклюзиви
пʼятниця, 09 березня 2012 18:48

У Каневі Янукович відзначився новим ляпом, а Герман чорною сукнею
25

Фото: Фото: Інна Іщук

Сьогодні, 9 березня, президент Віктор Янукович взяв участь в урочистостях з нагоди 198-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка у національному музеї-заповіднику в Каневі.

О 10.10 у Каневі біля Чернечої гори зібралось до 200 осіб. Всі чекають на приїзд президента. На Шевченковій алеї на бетонних стовпах висять українські прапорці. Біля пам'ятника Шевченка збирається молодь. Дівчата в українських костюмах несуть квіти для чиновників. Хлопці тримають в руках великі прапори. Ліворуч від пам'ятника стоїть великий екран, на якому транслюватиметься вручення премії. Вгорі біля пам'ятника готується хор.

О 11.00 до пам'ятника підходять мер Черкас Сергій Одарич з дружиною, з ними заступник мера Віктор Беззубенко. Всі тримають в руках червоні гвоздики. Біля пам'ятника стоїть Віра Ульянченко. До неї підходить Анна Герман.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Турчинов, Яценюк і Тягнибок синхронно вклонилися Шевченку

"А дайте мені живих квітів, ? звертається Герман до помічника. Начальник управління культури Черкаської ОДА Василь Марштупа пропонує гвоздики. Герман відмахується. ? Там у білому залі, де моє місце, лежать рожеві троянди, принеси букет, ? каже помічникові й повертається до Ульянченко. - Зараз мені принесуть, то я і з вами поділюся. Стільки років уже б'юся, щоб не гвоздики купували – і нічого. Революція і все. Велика жовтнева. Воно так мені нагадує ті радянські часи. Я пам'ятаю, коли вперше у 2004-му році прийшла в Кабмін і прем'єр на День перемоги йшов до пам'ятника і роздавав усім ті гвоздики".

"Я не розумію, де вони їх беруть, на базарі їх немає, ? підтримує Ульянченко. ? Я ще як губернатором була, відучила. Сказала: побачу — уб'ю. Бо скрізь же на листівках, де Жовтнева революція там і гвоздики".

"То, може, вони найдешевші, то їх і беруть", ? долучається до розмови фарбована брюнетка, що стоїть поряд.

Через хвилину жінкам підносять два букети червоних троянд, зв'язаних зеленою стрічкою. Один бере Герман, інший віддає двом жінкам.

"Розв'яжіть та поділіться", - каже до Ульянченко.

"Це дуже легко", - каже Ульянченко й витягує булавки зі стрічки.

"Вона вміє вузли розв'язувати, - сміється Герман. ? Це точно. ? Помічник несе ще один букет рожевих троянд. ? Оце вже мої. Так що не треба нічого розв'язувати. А хор який, чисто український! А я теж таку українську сукенку одягла — чорна, а на рукавах червона вишивка. Випадково побачила в нашому магазині і подумала, як класно вже роблять українські дизайнери. Я навіть не знаю чия вона. 260 гривень коштує, звичайні нитки, звичайна в'язка, але орнамент мене підкорив. Я її убрала як светр і одягнула чорну довгу спідницю, але насправді це коротенька сукенка".

"А в мене на хустинці український орнамент", — розкладає шарф Ульянченко. На ньому зображені кольорові квіти.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Азаров і Попов віддали серця Шевченку

О 11.30 приходить Віктор Янукович. Хлопці підносять до пам'ятника вінок. Президент кілька секунд поправляє стрічку. Потім покладають квіти інші чиновники. Янукович йде до зали оголошувати Шевченківських лауреатів. Прес-секретар попереджує журналістів, що можна поставити лише одне запитання. Через кілька хвилин в хол музею спускається Віктор Федорович.

"Я думаю часу вистачає, я не часто зустрічаюся з представниками ЗМІ, тому щоб вони мене менше критикували, нехай запитують, - відповів на зауваження прес-секретаря Янукович. - Тим паче сьогодні свято жіноче, а я тут бачу багато жінків. ? Всі сміються. Аплодують. Прес-секретар виправляє помилку. - І я перш за все хотів привітати зі святом. Щоб у вас завжди були такі посмішки, як сьогодні. І щоб ви раділи життю. Зі святом вас!".

Президент розповів, яким бачить святкування Шевченківської річниці.

"Постать Шевченка ще недооцінена, тому ми переконані в тому, що 200-річчя Тараса Шевченка ми повинні відзначати по-особливому. І тому я вніс пропозицію, і я буду наполягати на тому, щоб ми це свято святкували весь рік", - заявив президент.

"Захід пройшов нормально. В межах абсолютно адекватних, - сказала після завершення всіх урочистостей Лариса Скорик, керівник проекту реконструкції Шевченківського музею. - Не треба робити помпезність там, де справа стосується Шевченка. Правильно, що це не в Оперному театрі під світлом прожекторів все робиться, а тут - на Чернечій горі".

Зараз ви читаєте новину «У Каневі Янукович відзначився новим ляпом, а Герман чорною сукнею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

144

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути