Ексклюзиви
понеділок, 26 вересня 2011 11:25

"Свободівці" "захищали" Умань від хасидів
19

Фото: Фото: Ірина Патлатюк

В неділю 25 вересня члени ВО "Свободи" в Умані провели акцію "Умань без хасидів".

Суд заборонив акцію, але не зважаючи на це, "свободівці" вирішили все ж її провести, переназвавши на "зустріч депутатів із виборцями". На акції виступила голова обласної організації ВО "Свобода" Тетяна Чорномаз. У своєму виступі вона зазначила, що зверталася у міську раду з проханням провести акцію, але їй відмовили.

Перші півгодини акції бійці "Беркута", що оточили мітингувальників, не випускали з кола. Після 40 хвилин акції "свободівці" вирішили пройти метрів 200 в центрі міста, але працівники "Беркута" знову оточили їх та силою запихали у "воронки". В результаті, правоохоронні органи затримали 60 активістів.

26 вересня стало відомо, що всіх 60 затриманих членів ВО "Свобода" випустили на волю. За словами націоналістів, усі затримані написали пояснювальні і на них складаються протоколи, деякі отримують повістки в суд за різними статтями або в міськвідділ на понеділок.

Водночас у прес-службі партії заявили, що міліція в Умані влаштувала провокацію проти "свободівців".

"Зібрання уманчан у формі зустрічі депутатів місцевих рад Київщини й Черкащини із виборцями носило виключно мирний характер і відбувалося згідно з чинною Конституцією України та Законом про місцеве самоврядування. Учасники акції не порушували громадського порядку і не чинили спротиву співробітникам внутрішніх органів", - наголосили в партії.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівці" "захищали" Умань від хасидів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути