понеділок, 20 лютого 2012 14:40

Студенти прийшли під Раду, аби "скинути" Табачника
15

Фото: Фото: Тарас Подолян

Близько 100 студентів сьогодні у Києві вимагали відставки міністра освіти і науки Дмитра Табачника. Мітингувальники прийшли під комітети Верховної Ради із закликом не ухвалювати закон Про вищу освіту №9655.

Колона студентів від ВО "Свобода" пройшлася по проїжджій частині вулиці Грушевського від Майдану Незалежності до Верховної Ради.

Студенти тримали в руках плакати з написами: "Побачиш Табачника - дай йому підсрачника", "Табачник, поверни українську мову та історію в школи", "За якісну освіту, за вільне студентство". Деякі з учасників протесту одягнули маски із зображенням  Табачника, президента Віктора Януковича, "регіонала" Максима Луцького.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров - студентам: навчання - це вам не пиво пити і пісні співати

Вони скандували: "Виходь, бунтуй, Україну рятуй", "Знання - не товар. Універ - не базар!", "Табачника на нари - тоді підем на пари!".

Загалом на протест зібралося близько 100 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У похміллі Табачник так само компетентний, як у освіті

Серед демонстрантів були студенти з усіх обласних центрів України, зокрема представники вишів Луганська, Ужгорода, Львова, Сум, Севастополя, а також студенти київських ВНЗ із КПІ, КІСІ, НАУ, КНЕУ, Національного університету ім. Шевченка.

Згодом до мітингувальків приєдналися і студенти Міжнародного медичного коледжу, у якого Міносвіти посеред навчального року забрало лицензію. Серед них було багато студентів із фізичними вадами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студенти і викладачі КПІ обіцяють Табачнику непереливки

Батьки студентів медичного коледжу розповіли, що заклад закрили, аби забрати навчальні приміщення, зробити із нього хостел та розмістити там туристів, які приїдуть на Євро-2012.

Тим часом, спікер Володимир Литвин був здивований акцією студентів, оскільки, за його словами, для пікету немає підстав. "Нас сьогодні прийшли вітати представники молодіжних організацій. Так я хочу нагадати, що ніхто не розглядає проект закону Про вищу освіту. А їх три", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Студенти прийшли під Раду, аби "скинути" Табачника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

233

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути