Ексклюзиви
четвер, 23 травня 2013 17:35

Михальчишин розкладав "регіоналів" на запчастини, а депутатки заглядали собі за пазуху
19

Фото: Фото: Ольга КАМЕНЄВА

"Ця влада, як таргани, боїться світла. Його несуть українські журналісти. Цю правду несуть люди, які покликані нести інформацію до українських громадян, - каже з парламентської трибуни керівник "Батьківщини" Арсеній Яценюк. - Страх влади, персонально президента і його оточення перед українським народом неймовірний. Коли ми оголосили проведення акції 18 травня, то ті, хто хочуть показати свою необхідність перед президентом Януковичем і, в першу чергу, це Андрій Клюєв - особисто займався цими питаннями. Ми хочемо з'ясувати його роль і місце в організації цих провокацій".

Яценюк у четвер вранці пропонує народним депутатам проголосувати за створення тимчасової слідчої комісії з розслідування побиття журналістів 18 травня у Києві. Пояснює, що вона має з'ясувати, яку роль тоді зіграв і міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко та встановити всі обставини.

Спікер Володимир Рибак пропонує депутатам обговорити це питання. Надає слово кожній фракції.

"Если говорят о том, что, есть ли ростки фашизма, а как по-другому называть избиение ветеранов на 9 мая, а как называть вчерашние бандитские выходки "Свободы" в Киевсовете?", - розмахує руками "регіонал" Михайло Чечетов.

"Українська!", - кричать "свободівці", стукаючи по столу долонями та книжками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чечетов "про свободівців": "Прийшов час позбавляти мандатів і недоторканності цих молодчиків"

"Это не хулиганство, это не бандитизм – это настоящий фашизм, - підвищує голос Чечетов. На опозицію не звертає уваги. - 50-тысячный антифашистский митинг показал, что народ Украины не разделяет фашистские выходки отдельных молодчиков. И поэтому сегодня мы должны создать комиссию, где рассмотреть этот вопрос шире. Пришло время лишать мандатов и неприкосновенности этих молодчиков. Я думаю, зал проголосует".

"Регіонал" іде на місце. Опозиціонери гудять. За трибуну стає "свободівець" Юрій Михальчишин.

"75 років тому у Роттердамі агентами НКВС було вбито лідера організації українських націоналістів, справжнього полковника, а не тих щурів у погонах, які є зараз, Євгена Коновальця, - розказує той. - Усіх нормальних людей прошу вшанувати його світлу пам'ять хвилиною мовчання".

Депутати опозиційних фракцій встають. Провладні сидять на місцях.

"Фашисти!", - скандують "регіонали" та комуністи. Свистять.

Опозиціонери починають співати Гімн України. Голосніше всіх - "свободівці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівець" погрожував "донецько-фашистським загарбникам" Нюрнберзьким судом

"Слава Україні!, - кричать по завершенню. - Героям Слава!"

Спікер пропонує депутатам ухвалити рішення про створення тимчасової слідчої комісії. "За" - 374, не голосував 61 парламентар.

На вимогу двох фракцій Рибак оголошує перерву. По її завершенню до трибуни знову йде Яценюк.

"Завтра відповідно до закону "Про Кабінет Міністрів" до Верховної Ради повинен прибути весь склад уряду, - нагадує. - Після години запитань до уряду на голосування ставиться постанова про заслуховування інформації генпрокурора Пшонки щодо дотримання стану законодавства України та розслідування фактів порушення прав і свобод громадян, жорстокого побиття працівників ЗМІ та бездіяльності працівників правоохоронних органів України під час проведення акції "Вставай, Україно!" 18 травня".

"Зараз передчасно повертатися до цього питання, - коментує у кулуарах виступ керівника "Батьківщини" "регіонал" Володимир Олійник. - Міністерство внутрішніх справ має провести розслідування, і тільки за його результатами у Верховну Раду може прийти генеральний прокурор і чітко відповісти на запитання, які цікавлять депутатів".

Зараз ви читаєте новину «Михальчишин розкладав "регіоналів" на запчастини, а депутатки заглядали собі за пазуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

123

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути