четвер, 16 серпня 2012 21:19

Янукович вручив олімпійцям ордена, а Бубка - президенту факел із Лондона
13

Фото: Фото: noc-ukr.org

Президент України Віктор Янукович привітав переможців та призерів ХХХ літніх Олімпійських ігор, їх тренерів та всю українську збірну з успішним виступом на Олімпіаді в Лондоні. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Під час зустрічі з українськими олімпійцями, яка відбулася сьогодні в Лівадійському палаці в Ялті, Янукович висловив їм слова вдячності.

"За вашу мужність, за вашу відданість спорту і Вітчизні велика вам подяка і низький вам уклін", - сказав він.

Президент високо оцінив рівень майстерності, продемонстрований українськими спортсменами – чемпіонами світу, боксерами Василем Ломаченком та Олександром Усиком, фехтувальницею Яною Шемякіною, важкоатлетом Олексієм Торохтієм, а також жіночою четвіркою з академічного веслування, веслувальником на каное Юрієм Чебаном. Ці спортсмени, наголосив Янукович, вписали "золотими літерами свої імена в історію світового та вітчизняного спорту".

Глава держави також подякував за виступ іншим українським спортсменам, які отримали високі результати, але не здобули нагород. Він висловив переконання, що ці спортсмени - майбутнє українського спорту і їх перемоги ще попереду.

Президент вручив державні нагороди 24 олімпійським переможцям і призерам Олімпійських ігор, які здобули медалі у 20 видах змагань.

Згідно з указом, дворазовий олімпійський чемпіон з боксу Василь Ломаченко нагороджений орденом "За заслуги" I ступеня. Орденом "За заслуги" II ступеня нагороджено срібний призер Олімпіади з веслування на байдарках і каное Інна Осипенко-Радомська, олімпійський чемпіон з боксу Олександр Усик, бронзовий призер Олімпіади з фехтування Ольга Харлан, бронзовий призер Олімпіади з боксу Тарас Шелестюк. Орденом "За заслуги" III ступеня, орденом княгині Ольги II ступеня та орденом княгині Ольги III ступеня нагороджені інші призери Олімпіади.

Також за значний особистий внесок у розвиток олімпійського руху, підготовку спортсменів міжнародного класу, забезпечення високих спортивних результатів національної збірної команди України на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні орденом "За заслуги" I ступеня нагороджені: Гутцайт Вадим, головний тренер штатної збірної команди України з фехтування, Михайлов Євгеній, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Автономній Республіці Крим, віце-президент Федерації важкої атлетики України, Сосновський Дмитро, державний тренер штатної збірної команди України з боксу, особистий тренер олімпійського чемпіона з боксу Олександра Усика.

Голова Національного олімпійського комітету Сергій Бубка від імені олімпійської збірної України подякував Януковичу за підтримку та подарував йому символ Олімпійських ігор – факел, привезений із Лондона.

Зараз ви читаєте новину «Янукович вручив олімпійцям ордена, а Бубка - президенту факел із Лондона ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути