понеділок, 10 жовтня 2011 14:01
Олег Тягнибок
Олег Тягнибок
лідер ВО "Свобода"

"Свободі" - 20 років. Тепер тільки йти вперед

Всеукраїнському об'єднанню "Свобода" виповнюється 20 років. 13 жовтня 1991 року відбувся установчий з'їзд, який проголосив створення Соціал-національної партії України, яка 2004 року була перейменована у "Свободу".

За 20 років своєї діяльності ми не схибили у своїй світоглядній ідеологічній позиції. Активісти "Свободи" можуть пишатись тим, що з моменту створення партії до сьогодні вони чітко дотримуються ідеології українського соціального націоналізму.

Ми не змінюємо своєї політичної позиції у залежності від політичної кон'юнктури. Я пишаюсь тим, що перебуваю в партії, яка впродовж 20 років принципова і послідовна у своїх діях.

"Свобода" також може гордитись своїми кадрами. Люди, які приходять в організацію, не думають про кар'єрний ріст, про можливість особистого заробітку чи отримання певних посад. Нам вдалось сформувати не лише ядро, а й структуризувати організацію по всій країні і залучити ідейних політичних бійців.

До речі, це нам допомагає тепер, коли ми отримали успіх на виборах до місцевих органів влади і маємо приблизно 2,5 тисячі депутатів. Рік часу вже минув після виборів, а в нас немає зрадників, немає тушок. У нас немає жодного "свободівця", який перейшов працювати до Партії регіонів.

І якщо у нас і виникають певні делікатні моменти, то ми маємо серйозні запобіжники, аби їх зупинити. У нас правильний кадровий підбір від самого початку.

Ми можемо пишатись тим, що у нас немає проблем, аби вивести людей на вулицю. Для акцій вуличного протесту нам не треба платити гроші "найманцям", які б тримали прапори і кричали гасла. У "Свободі" люди це все роблять щиро, бо вони вірять.

Можливо, ззовні виглядає, що ми за 20 років дуже повільно набираємо рейтинг. Але насправді ми так і планували. Йдучи вгору, ми не хотіли перестрибувати через драбинки. Стаючи на нову сходинку, ми намагались закріпитись, а потім йти далі.

Зараз ми опинились у такій ситуації, коли хочемо чи не хочемо, а мусимо брати на себе дуже серйозну відповідальність.

Багато людей мене на вулиці зупиняє і говорить: "Якщо ви спаскудитесь, то це вже все - ми не матимемо більше кому вірити". Уявіть, коли люди таке говорять, коли є купа людей, яка готова тебе шарпати за лацкан твоєї маринарки чи плаща і вірити тобі, чесно кажучи, часом стає моторошно. Ти починаєш розуміти, що не можеш їх зрадити, не можеш завернути ані вправо, ані вліво. І це глибоко всередині тебе зобов'язує до мобілізації, до зосередження усієї організації.

І не дай Бог бути тим, хто розчарував людей, які вже багато разів зневірювались, а сьогодні повірили тобі. Тож, "Свободі" залишається йти лише вперед.

Зараз ви читаєте новину «"Свободі" - 20 років. Тепер тільки йти вперед». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути