Ексклюзиви
пʼятниця, 03 лютого 2012 12:00
Оксана Снігур
Оксана Снігур
Оксана Снігур

Річниця революції

Раман має невеличкий ресторан неподалік площі Тахрір. Він радий всім іноземцям, які приносять йому гостинці. Від українців чекає мед і червоний перець. Каже, в Єгипті таких хороших купити не можна. Росіяни несуть йому варення. За подарунки годує, дарує різні дрібнички й розповідає про хитрощі, на які не варто купуватися, відпочиваючи на курорті. Раман пропонує розповісти про його заклад усім друзям.

- Якщо ви хороший, то й друзі у вас хороші. А як ви можете бути поганий, якщо принесли мені цілий пакет смачного?

Торік у квітні Раман не зміг нас прийняти у своєму ресторані. Під час протестів у його закладі розбили вітрини й навіть паркет винесли.

Я закупився їжею на місяць

- Я закупився їжею на місяць. Щойно поміняв столи, бо старі були вже дуже засмальцьовані. Перелакував долівку. А на третій день протестів у моєму ресторані залишилися тільки голі стіни, - скаржився Раман, пригощаючи нас солодощами у себе вдома. - Добре, що я маю деякі заощадження. Я навіть радий. Уся країна починає з нуля без Мубарака, чого я маю бути винятком?

Нові столи Раман замовив у Тунісі. Холодильники везли з Німеччини. Дизайнер придумав нову систему освітлення. Овочі привезли єгипетські фермери, а фрукти - з Італії. На ремонт витратив 70 тисяч доларів, майже весь річний прибуток. Після закінчення розіслав усім запрошення відвідати його оновлений заклад. Написав: "Усіх чекаю. У нас є традиція приносити на новосілля подарунки. Приходьте. Ваш Раман".

Минулого тижня з друзями передали меду й перцю, як Раман любить. Ті застали власника, коли той підмітав бите скло вітрини. Зі стелі замість люстр висіли голі дроти.

- Святкували річницю революції, - пояснив Раман. - На кухні вирвали навіть вбудовані столи. Сигналізація спрацювала, але поліція побоялася виїхати з відділку. Добре, хоч сторожа не вбили. Продам ресторан сусідньому супермаркету. Їх не розграбували, бо найняли поліцейських.

Зараз ви читаєте новину «Річниця революції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути