неділя, 02 жовтня 2022 14:10
Оксана Снігур
Оксана Снігур
Оксана Снігур

Прохання

– Можеш проглянути, чи завантажилося відео на цих каналах в інстаграмі й тіктоку? – запитує знайомий тактичний медик із Харківщини. – Хочемо, щоб відкривалося в Росії, тому заводили новий канал через VPN. А воно якось шматками закидалося.

Відео відкриваються. Ролик називається "Как наименее болезненно нарушить целостность руки или ноги". Знайомий показує кілька способів упасти, "невдало" підігнувши під себе кінцівку.

– Якщо вони таке масово шукають, то їм воно треба. Хай краще поламані лежать у себе в Рязані, ніж нам тут проблеми створюють. Треба, щоб перелом був серйозний, а не тріщина чи фаланга пальця вибита. І хоча б на місяць викинув потенційного призовника з поля інтересів рашистського військкомату.

За добу відео подивилися понад сім тисяч разів. Наступного дня його блокують за пропаганду насильства й заклики калічити себе. Канали видаляють.

– Не біда. Ним активно ділилися. Маю надію, що трохи поламаних кісток буде на моєму рахунку. Трохи почекаю і щось нове запишу.

За кілька днів телефонує:

– Слухай, маю прохання. Ти ж колись ламала лікоть і купувала пластирі, щоб не боліло? Можеш купити й передати з півтора десятка? Маємо тут товариша, який на комісії в липні не сказав, що має в руці пластину та три болти, щоб точно мобілізували. А тепер мучиться на холоди. Хай би хоч на ніч клеїв.

Зараз ви читаєте новину «Прохання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути