Ексклюзиви
пʼятниця, 08 жовтня 2010 14:09

Школяру розірвали селезінку просто на уроці

Школяру розірвали селезінку просто на уроці
Учня середньої школи №90 міста Харкова Андрія Маркова на уроці російської літератури побив однокласник Артур Старченко.

Поки вчителька вийшла на декілька хвилин з класу, хлопці почали бешкетувати.

- Вони міряли одне на одного чиюсь кепку, - розповідають однокласники. - Андрій випадково забруднив Артему штани, той розлютився і тричі вдарив Андрія кулаком в живіт. Після бійки Андрій потрапив до лікарні з розірваною селезінкою.

Коли Андрій впав, діти побігли шукати вчительку. Вона прийшла, дала Андрієві таблетку но-шпи, викликала медсестру. В Андрія почався нестерпний біль. Він подзвонив своєму дядькомі, який живе неподалік від школи. Коли той прийшов, за хлопцем вже приїхала "швидка".

Як виявилось в лікарні, від сильного удару у Андрія розірвалась селезінка. Пів-літри крові вилилося у черевну порожнину. Ще година і врятувати його вже б не змогли.

Батьки одразу звернулися до міліції. Там завели кримінальну справу "умисне нанесення тілесних ушкоджень". Але позову до суду не оформили. Натомість звернулися до обласних і всеукраїнських ЗМІ з обвинуваченнями на адресу школи і керівництва. Вимагають компенсації не тільки за лікування, але за моральний збиток - 200 тисяч гривень.

Аргументують тим, що через 10 днів після операції у Андрія почалася непрохідність тонкого кішечнику, впав гемоглобін, збільшилася печінка. За місяць на всі уколи та пігулки родина витрачає більше двох тисяч гривень.

"Артур, який побив Андрія, - хлопець з неблагополучної родини. Мати була алкоголічкою, померла два роки тому. Зараз опекунами Артура є бабця і тітка - старша сестра матері. Пока вона була жива, хлопець жив в інтернаті. Але хочу вас запевнити, Артур - не найгірший екземпляр у нашій школі. Звичайно, інтернатське виховання дається в знаки, але Артур старанний учень, все літо працював, щоб допомогти родині. А у Маркова особливих рис мужності не помітно. Тепличний, домашній, плаксивий. Любить скаржитися. От навесні буквально прийшла його бабуся до мене в кабінет з претензією на Артура. Мовляв, той плюнув на Андрія. А виявилось, що це зробив зовсім інший хлопець. Так Андрій після цього ще вибачався, що переплутав", - розповів журналісту Gazeta.ua директор школи №90 Георгій Богданов.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Школяру розірвали селезінку просто на уроці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути