середа, 07 грудня 2016 23:54

З'явилися подробиці про стан дівчинки, яку мати прирекла на голодну смерть

З'явилися подробиці про стан дівчинки, яку мати прирекла на голодну смерть

Стан дівчинки, яку мати залишила у квартирі разом з братом без їжі, поліпшується. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матері, яка прирекла дітей на голодну смерть, загрожує довічне

"Стан Ані поліпшується. Сьогодні дівчинку вже планували перевести в звичайну палату, але вирішили все ж залишити в палаті інтенсивної терапії, щоб обмежити її контакт з оточуючими. Адже для Ані навіть найменша увага сторонніх – великий стрес. Відвідати доньку приходив біологічний батько і бабуся. Новонароджена дитина Влади в хорошому стані. Доглядає за нею бабуся (мати співмешканця, від якого дитина)", - повідомив Кулеба.

Сьогодні комісія з питань захисту дітей Голосіївської РДА прийняла рішення щодо підготовки та подачі заяви в суд про позбавлення батьківських прав матері - Владислави та Олексія, біологічного батька, у відношенні дівчинки.

Кулеба написав нові подробиці ситуації, в якій мати зачинила у квартирі двох малолітніх дітей на 9 днів.

"Тільки що закінчився суд. Владу взяли під варту. Її адвокати намагалися спростувати рішення суду, аргументуючи, що в неї маленька дитина. Але на той час вже було рішення про відібрання новонародженої дитини, тому старання адвокатів виявилися марними", – написав Кулеба.

Він також повідомив, що матері 20 років. Дівчина з багатодітної сім'ї, де була четвертою дитиною. Зі слів близького родича вона була в родині самою легковажною. Як наслідок – завагітніла в 16 років. До 20 років мала вже трьох дітей юридично від двох, а фактично від трьох чоловіків.

"Всі близькі в шоці від того, що сталося. Також вони хочуть брати участь у вихованні цих дітей. Всіх родичів і друзів будуть допитувати в ході розслідування. Сподіваємося, що стане відомо більше інформації про те, що трапилося. Зі свідчень родичів, друзів та інтернет-листування Влади стало відомо, що вона постійно зверталася до них з проханням про фінансову допомогу, кажучи, що Аня (дівчинка, яка залишилася живою) має пухлину головного мозку і потребує постійного лікування (це лікарі спростували). Також, деякі з близьких родичів до останнього не знали, що у Влади повинна була з'явитися третя дитина", – додав Кулеба.

Нагадаємо, в Києві мати покинула на 9 днів маленьких дітей одних в квартирі. Однорічний хлопчик загинув. Дворічну дівчинку госпіталізували, її стан важкий. У дитини відмовляють органи.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися подробиці про стан дівчинки, яку мати прирекла на голодну смерть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути