неділя, 21 червня 2020 16:53

"Кликала чоловіка, а він не відгукувався" - нові подробиці про вибух у багатоповерхівці
6

У багатоповерхівці в Києві стався потужний вибух. Є жертви
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua
У багатоповерхівці в Києві стався потужний вибух. Є жертви
У багатоповерхівці в Києві стався потужний вибух. Є жертви
У багатоповерхівці в Києві стався потужний вибух. Є жертви
У багатоповерхівці в Києві стався потужний вибух. Є жертви

Мешканці будинку по вул. Соломії Крушельницької в Києві, в якому рвонуло зранку 21 червня, кажуть, що у них проводили повірку лічильників останні 2 тижні. Запах газу відчувався ще від вівторка, 16 червня.

Загибла жінка, тіло якої вже дістали з-під завалів – пенсіонерка. Підозрюють, епіцентр був саме на 5-му поверсі, де вона й проживала. Ще одного сусіда з квартири поверхом вище - шукають. Дружина та син-підліток не відходять від під'їзду. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла мешканка під'їзду №4 Юлія Ламаш.

"Ми саме під'їхали додому, коли до нас почали дзвонити друзі, питати, чи ми живі. Побачили, що сусіди біжать перелякані, деякі закривавлені. Розповіли, що трапилося нещастя. Найбільше постраждав 6-й під'їзд, там вибухнуло. В сусідньому 5-му – вигнулася стіна. У мене в квартирі повибивало москітні сітки з вікон. У сусідки – все покрилося дрібним пилом. Пішли до людей на вулицю. Сусідку зустріла, вона в двокімнатці на 6-му поверсі жила, якраз над епіцентром. Розповіла, що були з сином в одній кімнаті, а чоловік спав у іншій. Різко загуркотіло, вони нічого не зрозуміли. Стіни й стеля почали валитися, через пил нічого не бачили. Кликала чоловіка, та він не відгукувався. Треба було виходити, тому чоловік так і залишився там. Сподіваємося, знайдуть живим", - розповіла Юлія Ламаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух у багатоповерхівці: з'явилося відео зсередини будинку

Інша мешканка додала, що у середу 17 червня, вона викликала аварійну службу.

"У вівторок ввечері відчула запах газу. Сказала чоловікові. Та був уже вечір. Він порадив вранці звернутися до тих, хто лічильники знімав. Проте я вранці викликала аварійку. Вони підтвердили, що був витік. Полагодили і все. У кожній квартирі лічильники зняті, тому припускаємо, що вибух стався саме через газ", - каже мешканка будинку Світлана.

Нацполіція проводить обшуки в газорозподільній компанії, яка обслуговувала будинок. Про обшуки повідомив глава МВС Арсен Аваков. За його словами, поліція проводить невідкладні обшуки в газорозподільній компанії "Київгаз" та всіх комунальних службах, які обслуговували будинок, де стався вибух. Відкрито кримінальне провадження. Також проводиться експертиза стану будівлі на предмет подальшого руйнування. Як тільки експерти дозволять, мешканцям відкриють доступ до квартир, щоб вони могли взяти необхідні речі.

Вибух стався 21 червня о 10:00 попередньо від газоповітряної суміші. Унаслідок вибуху пошкоджено балкони та кімнати з 5 до 9 поверхів.

Зараз ви читаєте новину «"Кликала чоловіка, а він не відгукувався" - нові подробиці про вибух у багатоповерхівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути