вівторок, 22 березня 2022 13:21

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ всьоме розгромили окупантів у Чорнобаївці. Арестович пояснив феномен

ЗСУ всьоме розгромили окупантів у Чорнобаївці. Арестович пояснив феномен
Окупантам потрібен аеродром у Чорнобаївці. Вони ще прилітатимуть. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

Українські військові 21 березня всьоме знищили військову техніку й особовий склад ворога в селі Чорнобаївка на Херсонщині. Феномен Чорнобаївки пояснив радник керівника Офіса президента Олексій Арестович.

"Окупанти накопичили величезне угруповання з Криму в напрямку Миколаєва й Одеси. Їм бажано, але недосяжно, рухатися через два мости - Антонівський і в Новій Каховці. Там вузький прохід, а окупантів величезна кількість. Просуватися вглиб України вони можуть лише капілярним шляхом. І як не ховайся у відкритому степу, однаково ми знаходимо їх частіше, ніж їм хотілось би", - розповів він в ефірі інформаційного телемарафону.

На аеродромі в Чорнобаївці російські загарбники накопичують вертолітне угруповання.

"Вертоліт тільки в кіно може сідати й літати, де хоче. Потрібна вертолітна топографічна привʼязка й аеродромне забезпечення. Тому вони змушені обирати аеродром. Вони грають у "п'ятаки", намагаються пересуватися, щоб не стояти в одному місці, але не можуть його не використовувати. Там утворився вузол, і вони на цей вузол прилітають і ще прилітатимуть", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін припустився семи фатальних помилок

Київ залишається у списку пріоритетних цілей російських загарбників, додав Арестович.

"Вони ідіоти. Пріоритет взяття столиці в них залишиться до останнього, поки ми тут не похоронимо останнього солдата. Києву нічого не загрожує. Всі угруповання, які могли їм допомогти на півдні чи сході, вони утримують навколо Києва. Продовжують робити ту ж дурість - намагаються наступати на кількох напрямках одночасно з розмахом 500-700 км між ними. Це самогубство. Це велика Чорнобаївка. Немає сміливої людини, яка скаже, що все це не працює, треба робити щось інше. А з усього іншого їм залишилося забратися звідси, бо в них від початку не було шансу перемогти Україну", - вважає радник керівника ОП.

Втрати особового складу російського ворога станом на ранок 22 березня орієнтовно становлять понад 15,3 тис. осіб.

Окупаційні війська РФ мають запаси боєприпасів та продовольства не більше ніж на три дні. Аналогічною є ситуація з пальним, поповнення якого, здійснюється шляхом перевезення автоцистернами. Трубопровідне сполучення для забезпечення потреб угруповання військ окупантам організувати не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ всьоме розгромили окупантів у Чорнобаївці. Арестович пояснив феномен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути