вівторок, 30 серпня 2022 14:48

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відрізали російську армію від постачання з Криму – ОВА

ЗСУ відрізали російську армію від постачання з Криму – ОВА
ЗСУ відрізали російську армію від постачання з Кримом. Фото: ОК "Південь"

Удари ЗСУ по мостах через Дніпро дозволили відрізати російську армію на правобережній частині Херсонщини від постачання озброєння та особового складу з Криму.

Про це в ефірі телеканалу "Апостроф" повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич. Він також закликав зберігати спокій та оперувати лише офіційною інформацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ на півдні: у ЗСУ оцінили реакцію росіян

Він зазначив, що може підтвердити прицільні удари ЗСУ по опорних пунктах, скупченнях живої сили, озброєнь і техніки росіян у низці районів Херсонської області.

За інформацією Янушевича, ЗСУ вивели з експлуатації всі мости через Дніпро в Херсонській області. Ідеться про Антонівський автомобільний і залізничний мости, а також переправу через ГЕС у Новій Каховці.

"Тепер є лише пішохідне сполучення. Російська армія виявилася відрізаною від постачання з територією Криму й лівобережною частиною області", – резюмував чиновник.

Херсон сколихнули потужні вибухи. Сьогодні, 30 серпня, близько 9:50 прогриміли декілька вибухів у місті. Місцеві повідомляють про дим над містом.

29 серпня заступник голови Одеської обласної військової адміністрації Олексій Мацулевич заявив, що почалися бої за Херсон.

Удар українських захисників по позиціях ворога в Херсонській області був настільки потужним, що російські окупанти деяких підрозділів повтікали з поля бою, повідомила речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відрізали російську армію від постачання з Криму – ОВА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути