вівторок, 13 червня 2023 07:17

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбивають атаки РФ: Генштаб повідомив про ситуацію на основних напрямках фронту

ЗСУ відбивають атаки РФ: Генштаб повідомив про ситуацію на основних напрямках фронту
Українські військові відбивають атаки загарбників на основних напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники продовжують зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Там тривають важкі бої.

Протягом минулої доби на цій ділянці фронту відбулось 26 бойових зіткнень. Про це вранці 13 червня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога там не виявлено. На полігонах Білорусі продовжують перебувати окремі підрозділи збройних сил РФ.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах. Протягом минулої доби ворог з мінометів та артилерії обстріляв 19 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Куп'янський напрямок

Противник завдав авіаударів в районах Мілового і Кислівки Харківської області та Новоселівського на Луганщині. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Дворічна, Масютівка, Лиман Перший Кислівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ наступають на кількох ділянках фронту: свіжі дані аналітиків

Лиманський напрямок

Минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах Веселого на Харківщині та Білогорівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів по населених пунктах Ямпіль, Спірне та Веселе. Артилерійських обстрілів зазнали Невське і Білогорівка на Луганщині та Ямполівка, Торське, Діброва, Верхньокам'янське, Спірне і Роздолівка Донецької області.

Бахмутський напрямок

Загарбники завдали авіаційного удару в районі Білої Гори. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони населених пунктів Васюківка, Благодатне, Новомаркове, Калинівка Іванівське, Біла Гора, Дружба, Торецьк, Південне та Суха балка Донецької області.

Авдіївський напрямок

Противник проводив наступальні дії у напрямку Авдіївки, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів в районах Авдіївки та Сєверного. Здійснив артилерійські обстріли 10 населених пунктів.

Мар'їнський напрямок

Українські захисники відбили усі 14 ворожих атак в районі Мар'їнки. Ворог завдав авіаударів в поблизу Старомихайлівки та Красногорівки. Здійснив артилерійські обстріли Мар'їнки, Георгіївки, Максимільянівки, Побєди, Новомихайлівки та Красногорівки Донецької області.

Шахтарський напрямок

Ворог проводив безуспішні наступальні дії у напрямку Благодатного. Завдав авіаційних ударів в районах Золотої Ниви, Шахтарського, Великої Новосілки, Времівки та Благодатного Донецької області. Окрім того, здійснив обстріли населених пунктів Богоявленка, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Велика Новосілка Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки

Російські загарбники обороняються. Завдали авіаційного удару в районі Оріхова Запорізької області. Здійснили артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів.

Російські загарбники вночі 13 червня завдали чергових ударів по Україні.

За попередніми даними, ворог випустив 14 крилатих ракет Х-101/555, з яких 10 було знищено протиповітряною обороною.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбивають атаки РФ: Генштаб повідомив про ситуацію на основних напрямках фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути