середа, 31 травня 2023 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили понад два десятки російських атак: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

ЗСУ відбили понад два десятки російських атак: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті
Українські війська відбивають ворожі атаки на основних напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники основні зусилля зосереджують на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей.

Протягом минулої доби українські війська відбили 22 ворожих атаки на основних напрямках фронту. Про це вранці 31 травня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без особливих змін.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник здійснив невдалу спробу проникнення диверсійно-розвідувальної групи через Державний кордон України в районі населеного пункту Зелене Харківської області. Також, завдав авіаційного удару в районі села Уди. З мінометів та артилерії росіяни обстріляли дев'ять населених пунктів Чернігівської та Сумської областей.

Куп'янський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії західніше Масютівки Харківської області та у напрямку Новоселівського Луганської області. Завдав авіаційних ударів в районах Котлярівки Харківської та Стельмахівки Луганської областей. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Кам'янка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кислівка, Котлярівка, Берестове Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза російських ударів залишається високою: Генштаб повідомив про ворожі атаки

Лиманський напрямок

Загарбники вели наступальні дії південніше Кузьминого, успіху не мали. Завдали авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Ямполівки на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Білогорівка Луганської області та Спірне Донецької.

Бахмутський напрямок

Протягом минулої доби противник наступальних дій не проводив. Завдав авіаційного удару в районі Веселого та ракетного біля Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали Оріхово-Василівка, Богданівка, Хромове, Іванівське, Біла Гора, Північне, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

Авдіївський напрямок

Противник вів наступальні дії у напрямку Сєверного, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів біля Авдіївки. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Авдіївка, Орлівка, Первомайське, Нетайлове Донецької області.

Мар'їнський напрямок

Українські захисники відбили усі атаки противника в районі міста Мар'їнка, а також у напрямку населених пунктів Побєда та Новомихайлівка. В той же час, противник завдав авіаційного удару в межах населеного пункту Мар'їнка, артилерійських обстрілів зазнали Георгіївка та Побєда Донецької області.

Шахтарський напрямок

Ворог завдав авіаційних ударів в районах Водяного, Пречистівки та Великої Новосілки. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Золота Нива та Шахтарське.

Запорізький та Херсонський напрямки

Противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційного удару в районі Оріхова Запорізької області. Здійснив обстріли 15 населених пунктів Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

Українська авіація за добу завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки російських окупантів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії уразили три склади пально-мастильних матеріалів росіян. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили понад два десятки російських атак: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути