неділя, 22 жовтня 2023 20:56

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили атаки ворога на семи напрямках, контрнаступ триває: головне зі зведення

ЗСУ відбили атаки ворога на семи напрямках, контрнаступ триває: головне зі зведення
Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку. Фото: Генштаб

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби відбулось 82 бойових зіткнення. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, повідомив ввечері 22 жовтня Генштаб ЗСУ.

Протягом доби авіація сил оборони завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ знищили чотири артилерійських засоби противника.

На Куп'янському напрямку українські воїни відбили 15 атак окупантів в районах Синьківки та Іванівки Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили три атаки ворога в районі Надії Луганської області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили всі атаки противника в районах населених пунктів Богданівка, Хромове, Андріївка, Дружба Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах населених пунктів Керамік, Степове, Авдіївка, Тоненьке, Опитне, Невельське Донецької області. Тут Силами оборони відбито близько 20 атак ворога.

На Мар'їнському напрямку загарбники вели безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області, де Силами оборони відбито понад 20 атак ворога.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили всі атаки ворога в районах Пречистівки та Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку українські воїни відбили атаки противника в районах Вербового та Роботиного Запорізької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали втрати РФ внаслідок ударів по аеродромах Луганська та Бердянська: які гелікоптери вже не злетять

На Херсонському напрямку ворог обстріляв ряд населених пунктів.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

З початку доби кремлівські терористичні війська цинічно завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши керовану авіаційну ракету Х-59, зенітні керовані ракети С-300 та три ударні БпЛА типу Shahed-136/131.

Силами та засобами протиповітряної оборони знищено керовану авіаційну ракету Х-59 та три дрони-камікадзе. Під ударом опинилися цивільні об'єкти у місті Костянтинівка Донецької області.

Загалом ворог завдав 10 ракетних та 36 авіаційних ударів, здійснив 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Силами оборони України знищено близько 5490 російських загарбників.

Суттєвих втрат зазнали озброєння / військова техніка російських військ. Про це повідомило Міноборони України в Telegram.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили атаки ворога на семи напрямках, контрнаступ триває: головне зі зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути