Ексклюзиви
вівторок, 17 жовтня 2023 04:41

ЗСУ відбили атаки росіян в районі Авдіївки - оновлені карти боїв
8

Фото: ISW

ЗСУ контрнаступали на Бахмутському напрямку, відбили російські атаки в районі Авдіївки, Кераміка, Степового, Тоненького, Північного та Первомайського.

Також продовжили наступальні операції у напрямку Мелітополя. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Луганська область

16 жовтня російські війська продовжили наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна.

На Куп'янському напрямку значних успіхів не досягли.

Також продовжилися наступи росіян поблизу Сіньківки, Лимана Першого, Макіївки та в районі Серебрянського лісництва.

ЗСУ відбили російські атаки в районі Сіньківки, Іванівки, Стельмахівки та Надії.

Український військовий аналітик Петро Чермик заявив, що російські війська концентрують 100 000 осіб особового складу на напрямку Куп'янськ-Лиман, щоб відвернути українські сили від наступальних операцій під Бахмутом.

Донецька область

Українські війська 16 жовтня продовжили контрнаступ на Бахмутському напрямку. ЗСУ відбили російські атаки на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки.

Російські війська продовжували обмежені контратаки на Бахмутському напрямі, але не досягли будь-яких підтверджених успіхів. Минулої доби на цьому напрямку сталося сім зустрічних зіткнень.

Російський військовий блогер заявив, що російські війська намагалися повернути втрачені позиції біля Кліщіївки та Андріївки, але безуспішно.

Російські війська продовжили наступальні операції в районі Авдіївки та підтвердили поступ на північних околицях Донецька. Відеозапис з геолокацією, опублікований 16 жовтня, показує, що російські війська трохи просунулися за трасу Е50 приблизно за 3 км на південь від Авдіївки.

Генштаб повідомив, що українські захисники відбили російські атаки в районі Авдіївки, Кераміка, Степового, Тоненького, Сєверного та Первомайського, а також поблизу Мар'їнки.

Російські війська трохи просунулися в районі Степового, але не змогли просунутися у напрямку Кераміка.

16 жовтня російські війська продовжили наступальні операції на південний захід від Донецька. Російські війська просунулися до лінії дерев на південь від Новомихайлівки, за 20 км на південний захід від Донецька.

"Південна вісь"

Українські війська відбили російські атаки на північ від Приютного, на південь від Золотої Ниви та на південь від Пречистівки.

16 жовтня російські війська продовжили атаки в районі кордону Донецької та Запорізької областей та, за повідомленнями, просунулися вперед. Російські джерела стверджували, що українські військові провели безуспішні атаки у районі кордону Донецької та Запорізької областей. Представник російського угруповання військ заявив, що українські війська провели безуспішні атаки поблизу Старомайорська. Російські ЗМІ заявили, що російські війська відбили українську атаку під Старомайорськом 15 жовтня.

За повідомленнями російського джерела, російські війська просунулися у районі Золотої Ниви.

За словами інституту, українські військові продовжили наступальні операції у західній частині Запорізької області, але не досягли будь-яких заявлених чи підтверджених успіхів.

Генштаб повідомив, що ЗСУ продовжили наступальні операції у напрямку Мелітополя.

Російські джерела, включаючи Міністерство оборони Росії, стверджували, що українські війська здійснили безуспішну механізовану атаку на західні та північно-західні околиці Вербового.

За словами російського блогера, інтенсивність українського наступу на Вербове знизилася через погану погоду. Російські блогери стверджували, що українські війська перебувають у межах 200-300 метрів від російських позицій на захід від Вербового.

Відомий російський військовий блогер заявив, що українські війська безуспішно атакували у напрямку Копані.

Український Генштаб повідомив, що російські війська безуспішно атакували на південний захід від Новоданилівки, на захід від Роботиного та на захід від Вербового.

Як повідомляє ISW, 16 жовтня російські війська продовжили контратаки у західній частині Запорізької області. Відеозапис з геолокацією, опублікований 15 жовтня, показує, що російські війська трохи просунулися на північний захід від Вербового.

Російські джерела стверджували, що російські війська контратакували вздовж лінії Копані-Роботине-Новопрокопівка-Вербове. Російський військовий блогер заявив, що російські війська наступають уздовж лінії Роботине-Вербове.

У районі Авдіївки на Донеччині нині тривають бої, окупанти все ще намагаються захопити місто, але градус спадає - не набагато, але відчутно. Про це розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Російські окупанти кинули на штурм Авдіївки на Донеччині близько 10 тисяч солдатів. Останні кілька днів окупанти б'ють по дорозі в місто. Також ворог обстрілює місто запальними боєприпасами.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили атаки росіян в районі Авдіївки - оновлені карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути