неділя, 30 липня 2023 11:57

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ стримують окупантів на Куп'янському та Лиманському напрямках ‒ Череватий

ЗСУ стримують окупантів на Куп'янському та Лиманському напрямках ‒ Череватий
На Куп'янському та Лиманському напрямках українські війська відбивають ворожі атаки. Фото: t.me/landforcesofukraine

На Бахмутському напрямку за добу Сили оборони України знищили 44 російські загарбники.

Ще 35 окупантів "задвохсотили" на Куп'янському та Лиманському напрямках. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий, передає Gazeta.ua.

За його словами, в районі Бахмута українські війська продовжують тиснути на ворога. ЗСУ там проводять штурмові дії і "метр за метром відвойовують нашу землю".

Тим часом на Лиманському та Куп'янському напрямках загарбники намагаються перехопити ініціативу й вести наступальні дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ продовжують наступ, відбили всі атаки ворога на трьох напрямках

"Завдяки вдалим діям наших штабів, командувачів і безперечно командирів та військовослужбовців на місцях ці плани ворогу не вдаються", ‒ сказав Череватий.

За добу на Бахмутському напрямку росіяни 498 разів обстріляли українські позиції з різних видів озброєння та здійснили два авіанальоти.

"Загалом на цьому напрямку відбулося сім боєзіткнень, в ході яких нам вдалося 44 окупантів знищити і 118 завдати поранень. Знищили протитанковий ракетний комплекс і три ворожі польові склади з боєприпасами, а також комплекс спостереження Муром-М", ‒ розповів Череватий.

На Лимано-Куп'янському напрямку ворог 480 разів обстріляв українські позиції з різних артилерійських систем.

"На цьому напрямку за цю добу 35 окупантів було знищено, 65 поранено і п'ять взято в полон. Також знищено ворожий танк, БТР, два польових склади з боєприпасами", ‒ сказав Череватий.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 30 липня становлять уже понад 245 700 окупантів. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 480 російських загарбників. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Міністерство оборони Росії залишає тіла загиблих на війні в Україні солдатів на полі бою, щоб не виплачувати компенсацію їхнім родинам. Ліквідовані окупанти таким чином не значаться загиблими ибо зниклими безвісти.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ стримують окупантів на Куп'янському та Лиманському напрямках ‒ Череватий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути