субота, 02 вересня 2023 08:37

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ просуваються на південь від Бахмута: нові карти бойових дій
5

Українські війська продовжують ведення наступальних дій на деяких напрямках.

Зокрема, ЗСУ просунулися на південь від Бахмута. Про це свідчать нові карти бойових дій, оприлюднені Інститутом вивчення війни (ISW).

Ситуація в Харківській та Луганській областях

За даними Генштабу ЗСУ, російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Новоселівського та Новоєгорівки. Російські джерела стверджували 1 вересня, що війська РФ нібито досягли невизначених успіхів поблизу Синьківки, Петропавлівки та Вільшан. Однак, ISW не спостерігав візуального підтвердження цих заяв. Російський "воєнкор" стверджував, що на Куп'янському напрямку точаться лише позиційні бої.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Харківській та Луганській областях
Ситуація у Харківській та Луганській областях

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купа техніки та понад 570 загарбників: Генштаб повідомив про нові втрати Росії

Бойові дії у Донецькій області

Українські війська 1 вересня продовжили наступальні операції в районі Бахмута і просунулися на південь від міста. Геолокаційні кадри, опубліковані 1 вересня, свідчать, що українські сили просувалися на північний захід від Кліщіївки.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії в районі Бахмута
Бойові дії в районі Бахмута

За даними міноборони РФ, українські війська протягом останнього тижня неодноразово атакували поблизу Кліщіївки та Малинівки. Російський "воєнкор" заявив, що ЗСУ продовжують спроби захопити Кліщіївку.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Курдюмівки. Війська РФ також намагались контратакувати на Бахмутському напрямку, щоб зупинити українське просування.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Донецькій області
Карта бойових дій у Донецькій області

Російські війська 1 вересня продовжили наземні атаки вздовж лінії Авдіївка-Донецьк, але не зробили жодного підтвердженого просування. У Генштабі України повідомили, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Сіверного, Красногорівки, Мар'їнки і Новомихайлівки.

Один з російських воєнкорів 31 липня заявив, що російські та українські війська зіткнулися поблизу Невельського.

Бойові дії на півдні України

Українські війська продовжували наступ на межі Донецької та Запорізької областей. Російські джерела стверджували, що невеликі українські групи атакували в напрямку Старомлинівки і ведуть наступальні операції поблизу Старомайорського.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Запорізькій області
Бойові дії у Запорізькій області

Командир російського батальйону "Восток" Олександр Ходаковський заявив, що російські сили, які обороняються в районі лінії Новомайорське-Новодонецьке-Керменчик, перебувають у надзвичайному фізичному та психологічному стресі. Він попередив, що це вплине на обороноздатність російських військ у цьому районі.

За даними українського Генштабу, російські війська вели безуспішні наступальні дії в районі Великої Новосілки. Українські сили досягли невизначеного успіху на напрямку Новоданилівка-Новопокропівка.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Херсонській та Миколаївській областях
Ситуація у Херсонській та Миколаївській областях

Російські джерела стверджували, що українські війська атакували поблизу Вербового в ніч з 31 серпня на 1 вересня та вдень. У Генштабі України заявили, що російські війська провели безуспішні дії поблизу Вербового.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Українські війська закріплюються на досягнутих рубежах та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це вранці 2 вересня повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Загалом протягом минулої доби на фронті відбулось 45 бойових зіткнень.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ просуваються на південь від Бахмута: нові карти бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути