Ексклюзиви
понеділок, 23 жовтня 2023 08:29

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ продовжують наступати на деяких напрямках: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

ЗСУ продовжують наступати на деяких напрямках: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті
Українські війська продовжують наступальні операції на деяких ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські війська продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.

Сили оборони завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. Про це вранці 23 жовтня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом минулої доби на фронті відбулося понад 90 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 10 ракетних та 63 авіаційних ударів. Загарбники також здійснили 58 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоквартирні та приватні житлові будинки, а також інша цивільна інфраструктура.

"Російські окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару, застосувавши керовану авіаційну ракету Х-59 та зенітні керовані ракети С-300 по цивільних об'єктах у місті Костянтинівка Донецької області. Випустили також чотири ударних БпЛА типу Shahed-136/131 та один ударний БпЛА невстановленого типу. Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено керовану авіаційну ракету Х-59 та всі ударні БпЛА.

Авіаційних ударів зазнали 29 населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Під артилерійським вогнем противника були близько 140 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищено усі російські дрони - Генштаб про нічну атаку

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність для недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки. Росіяни також нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські воїни відбили понад 15 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили близько 10 атак ворога в районах Надії та Серебрянського лісництва Луганської області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили всі атаки противника в районах населених пунктів Богданівка, Хромове, Іванівське, Андріївка, Дружба Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмуту Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

"У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, але українські воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах Кераміка, Степового, Авдіївки, Тоненького, Опитного, Невельського Донецької області, де Силами оборони відбито понад 20 атак ворога", - йдеться у повідомленні Генштабу.

На Мар'їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар'їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де українськими воїнами відбито 24 атаки ворога.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках наші захисники відбили всі атаки ворога в районах Пречистівки, Золотої Ниви Донецької області та Вербового, Роботиного Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

"У місті Нова Каховка Херсонської області відмічено посилення режимних заходів противником. Так звана окупаційна поліція розшукує до 60 російських дезертирів по всьому місту", - повідомляє Генштаб.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала сімох ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ знищено чотири артилерійських засоби росіян.

Росія не зважає на втрати і продовжує перекидати свої війська на Авдіївський напрямок. Останні невдалі спроби наступу окупантів на цій лінії фронту були зафіксовані 19-20 жовтня, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, ЗСУ просунулися вперед на Бахмутському напрямку. Українські сили відбили російські атаки поблизу Васюківки, Богданівки, Хромового, Андріївки та Дружби. Російські війська перекидають резерви, які складаються переважно із призовників на Куп'янський та Лиманський напрямки.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ продовжують наступати на деяких напрямках: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути